ΕΛΛΑΔΑ

Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν οι καταγγελίες για τον 22χρονο σάτυρο - Δικάζεται τη Δευτέρα, η πιθανή ποινή

Νέα Σμύρνη 22χρονος
InTime

Νέα Σμύρνη: Ο 22χρονος που έχει συλληφθεί για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, θα δικαστεί τη Δευτέρα. Ποιες είναι οι ποινές που αντιμετωπίζει. Τι λένε οι νέες καταγγελίες σε βάρος του. Ξέσπασε η οικογένειά του.

Στα κρατητήρια ως και τη Δευτέρα (10.05), όταν και θα παραστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας θα παραμείνει ο 22χρονος σάτυρος από τη Νέα Σμύρνη. Ο νεαρός κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή, καθώς πέρα από το τελευταίο περιστατικό που τον οδήγησε στα χέρια των αρχών έχει προβεί και στο παρελθόν σε ανάλογες πράξεις και υπήρξαν κι άλλες γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Μέχρι στιγμής πέντε είναι οι γυναίκες που έχουν αναγνωρίσει τον σάτυρο ως πρωταγωνιστή σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης. Όταν τον προσήγαγαν, ο 22χρονος κρατούσε το στόμα του κλειστό και αρνιόταν οποιαδήποτε εμπλοκή. Μόλις, ωστόσο, οι αρμόδιοι αξιωματικοί του είπαν ότι έχουν ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματά του, τότε μόνο έσκυψε το κεφάλι και παραδέχτηκε τις πράξεις του.

Η ποινή που θα αντιμετωπίσει

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως πρόκειται για μία περίπτωση διαστροφής.

Σημείωσε, ωστόσο, πως τέτοιες περιπτώσεις έχουν συνήθως τρεις πυλώνες. Οι δράστες, ειδικότερα, είναι συνήθως άτομα με καλή εμφάνιση, δεν έχουν οικονομικά προβλήματα ή είναι εκτοπισμένοι από το κοινωνικό σύνολο και βρέθηκαν σε τέτοια μονοπάτια πειραματιζόμενοι.

Ερωτώμενος εάν θα μπορούσε να προχωρήσει σε χειρότερες πράξεις στο μέλλον, ο ίδιος σημείωσε πως όταν υπάρχει ατιμωρησία και επανάληψη της δράσης, «ο διεστραμμένος θα οδηγηθεί αλλού».

Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως όταν συλλαμβάνονται μεσήλικες για τέτοια εγκλήματα ή πιο σοβαρά, αποδεικνύεται πως υπήρχαν καταγγελίες εις βάρος του από όταν ήταν νεαρότεροι.

Σχετικά με την ποινή με την οποία είναι αντιμέτωπος, ο ίδιος εξήγησε πως ο νεαρός είναι αντιμέτωπος με πλημμέλημα και η ποινή φυλάκισης που προβλέπεται είναι ένα έτος. Επειδή, δε, δεν φαίνεται να έχει ποινικό παρελθόν η ποινή του μπορεί να έχει ανασταλτική ισχύ.

Εφόσον, ακόμη, αποδειχθεί η εμπλοκή του και στις έτερες καταγγελίες, η ποινή μπορεί να αυξηθεί, αλλά το αδίκημα δεν πρόκειται να μετατραπεί σε κακούργημα.

«Η επαναληπτικότητα μπορεί να επιβαρύνει σε μικρό μέρος την ποινή, αλλά δεν μπορεί να καταστεί το έγκλημα κακούργημα» είπε.

Σοκάρουν οι καταγγελίες των θυμάτων

Μορφή χιονοστιβάδας, εν τω μεταξύ, έχουν πάρει οι καταγγελίες για τον 22χρονο επιδειξία. Η Κατερίνα, μία από τις καταγγέλλουσες μίλησε στον ΑΝΤ1για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε από το νεαρό άνδρα.

Όπως αναφέρει, ο 22χρονος την παρενόχλησε δύο φορές, παρ ότι είχε καταγγείλει το πρώτο περιστατικό στην αστυνομία. Περιέγραψε έναν άντρα με ψυχιατρικό πρόβλημα, ψυχρό και παγωμένο βλέμμα, ο οποίος φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τι έχει κάνει.

«Είχα κάνει καταγγελία τον Νοέμβριο αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Τους έδωσα τον αριθμό και το χρώμα του αυτοκινήτου του», τόνισε η καταγγέλλουσα εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν:

«Μένω σε απομονωμένη γειτονιά στο Φάληρο. Επέστρεφα στο σπίτι μου όταν είδα ένα αυτοκίνητο να έρχεται, να κόβει ταχύτητα και τελικά να σταματά μπροστά μου. Όταν φθάσαμε κοντά στο παράθυρό του είδα τον νεαρό με το μόριό του έξω να αυνανίζεται. Όταν τον ρώτησα τι έκανε, ατάραχος έφυγε. Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ήρεμος. Πήρα το 100 και ενημέρωσα».

Πέρασε περίπου ένας μήνας και ένα απόγευμα το σκηνικό επαναλήφθηκε, έξω από το σπίτι της κοπέλας.

«Ήταν απόγευμα, γύρω στις 17.30. Κατέβαινα στην ίδια οδό και πριν φθάσω στο σπίτι μου, έξω από το σπίτι μου, είδα ένα αυτοκίνητο με ανοιχτά τα φώτα. Ήταν ο ίδιος άνδρας, ο οποίος και πάλι αυνανιζόταν. Κατάλαβα ότι ήταν προσωπικό το θέμα και τρόμαξα. Ενημέρωσα και πάλι τις Αρχές», κατέληξε η Κατερίνα.

Ξέσπασε η μητέρα του: Του λένε να αυτοκτονήσει

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας κατέθεσε και η μητέρα του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα και δεσμεύτηκε να είναι συνέχεια δίπλα στο παιδί της μέχρι να κριθεί από τη δικαιοσύνη.

«Είμαι κοινωνική λειτουργός και εργάζομαι με έφηβους. Το παιδί μου είναι εξαιρετικό, είναι φοιτητής, έχει τη δουλειά του, έχει την κοπέλα του, είμαι συντετριμμένη. Δεσμεύομαι να είμαι συνέχεια μαζί του, είμαι και σε επαφή με ψυχολόγο για να κάνει ψυχοθεραπεία μήπως συμβαίνει κάτι. Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Το ίδιο και ο αδελφός του ο οποίος είναι φοιτητής. Είμαστε συνέχεια κοντά στα παιδιά μας κι εγώ και ο άντρας μου. Δεν μας πέρασε από το μυαλό ότι μπορεί στο παιδί μας να συμβαίνει κάτι. Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα ότι κάτι συμβαίνει στο παιδί μου θα το είχα αντιμετωπίσει. Θα εμφανιστεί σίγουρα στο δικαστήριο. Στα σόσιαλ μίντια το τι λέγεται… Του λένε να αυτοκτονήσει και ο ίδιος και ο άλλος μου ο γιος», είπε με λυγμούς η μητέρα του κατηγορουμένου.

«Δεν υπάρχει περίπτωση φυγής. Θα είμαι εδώ στο δικαστήριο. Θέλω να τελειώσει γρήγορα αυτό και για την οικογένεια μου», συμπλήρωσε.

Για λάθος χειρισμό στην έρευνα έκανε λόγο ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας ότι «η αναγνώριση του από τα θύματα δεν έγινε με άλλους δέκα» και συμπλήρωσε: «Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας. Δεν θα πάθει κάτι η Δικαιοσύνη αν αφεθεί ελεύθερος για δυο μέρες. Να τον δείτε με συμπάθεια. Είναι ένα παιδί 22 χρόνων. Είναι δυνατόν να βγει έξω να κάνει τα ίδια; Δεν μπορεί καν να βγει έξω. Θα τον σκοτώσουν. Υπάρχουν 2.500 ύβρεις στο Facebook».

Από τον Αύγουστο κυνηγούσε κοπέλες ο 22χρονος

Τουλάχιστον από τον περασμένο Αύγουστο είχε ξεκινήσει να παρενοχλεί σεξουαλικά κοπέλες ο 22χρονος που συνελήφθη μετά το τελευταίο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη.

Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της αστυνομίας σύμφωνα με τον οποίο ο 22χρονος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης τριών παρόμοιων περιπτώσεων που σημειώθηκαν στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, του Παλαιού Φαλήρου και της Ακροπόλεως, ενώ λίγο νωρίτερα ήρθε στο φως και μία ακόμη καταγγελία στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός φερόμενος ως δράστης, με τον ίδιο τρόπο είχε παρενοχλήσει δύο κοπέλες, ηλικίας 24 και 22 ετών, στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και της Ακρόπολης τον περασμένο Αύγουστο.

Η τρίτη επίθεση έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή της Νέας Σμύρνης σε βάρος μιας 28χρονης.

Η νεαρή γυναίκα που τον κατήγγειλε, ανέβασε στη σελίδα της στο Facebook τόσο βίντεο από κάμερα ασφαλείας όσο και φωτογραφίες του νεαρού άνδρα. Από κει και πέρα ήταν θέμα χρόνου όπως αποδείχθηκε για την ΕΛ. ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει τον νεαρό.

Τι τον πρόδωσε

Στο βίντεο που ανήρτησε το τελευταίο θύμα του και αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τον 22χρονο, ο κατηγορούμενος φαίνεται να αγγίζει την πόρτα για να δει αν είναι ανοιχτή πριν να αποχωρήσει σαν να μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Η κίνησή του αυτή αποδείχθηκε και το βασικό του λάθος καθώς έτσι οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, να τον ταυτοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Ο 22χρονος που συνελήφθη για την παρενόχληση της κοπέλας στη Νέα Σμύρνη φέρεται να είπε στους αστυνομικούς «έχω ένα βίτσιο όταν βρω κάτι ωραίο θέλω να το ακολουθήσω».

Ποιος είναι ο νεαρός δράστης της σεξουαλικής επίθεσης

Ο νεαρός που συνελήφθη για την σεξουαλική επίθεση στην Νέα Σμύρνη είναι 22 ετών, φοιτητής του Πανεπιστημίου του Πειραιά και γνωστός στην περιοχή της Νέας Σμύρνης καθώς έχει εργαστεί κατά περιόδους σε καφετέριες – μπαρ της περιοχής.

Οι αστυνομικοί που κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν έπειτα από τα στοιχεία που συνέλεξαν, έκαναν έρευνα και στο σπίτι του όπου σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε το επίμαχο βράδυ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.