ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Μεσολόγγι: Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων - Τι λέει στο Newsbomb.gr o δήμαρχος

Κορονοϊός - Μεσολόγγι: Πού οφείλεται η αύξηση των κρουσμάτων - Τι λέει στο Newsbomb.gr o δήμαρχος
Intime News

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μεσολογγίου ο οποίος μίλησε στο Newsbomb.gr η αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή οφείλεται τόσο στην χαλάρωση και την κόπωση όσο και στις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές για την αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο Μεσολόγγι. Η κατάσταση στην περιοχή είναι ελεγχόμενη όπως ανέφερε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Λύρος και έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ενώ όπως τόνισε η αύξηση της διασποράς οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Σημειώνεται ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τις τελευταίες 48 ώρες 190 νέα κρούσματα στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ έχει δοθεί εντολή τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά μστο Μεσολόγγι για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου, κ. Κωνσταντίνος Λύρος, υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο στην αύξηση έπαιξε η χαλάρωση και η κόπωση του πληθυσμού, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο ιός είναι δίπλα μας, πρέπει να λάβουμε προσωπικά μέτρα ασφαλείας, η ατομική ευθύνη είναι πολύ σημαντική».

Ερωτώμενος για την εορταστική περίοδο του Πάσχα και αν παρατηρήθηκε μεγάλη κινητικότητα στην περιοχή ο δήμαρχος ανέφερε «μετακινήσεις υπήρξαν και από άλλες περιοχές. Σίγουρα έγιναν και οπωσδήποτε υπήρξε απροσεξία από ορισμένους. Όλες οι κοινωνικές δραστηριότητες ενέχουν πάντα το κίνδυνο όταν δεν τηρούμε τις αποστάσεις και όταν δεν φοράμε μάσκα».

Σύμφωνα με τον κ. Λύρο η αιτία για την αύξηση των κρουσμάτων δεν είναι μια αλλά «εστιάζεται στην κόπωση των πολιτών σε συνδυασμό με την χαλαρότητα η οποία υπήρξε κατά την εορταστική περίοδο που δεν τηρήθηκαν τα μέτρα όπως έπρεπε», ενώ συμπλήρωσε «θα την διαχειριστούμε αυτή τη κατάσταση και θα την ξεπεράσουμε. Σύμμαχος είναι ο εμβολιασμός, που προχωράει κανονικά, αλλά και ο καιρός».

Αναφορικά με την συμβολή του ΕΟΔΥ ο δήμαρχος του Μεσολογγίου ανέφερε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία και πως στην περιοχή κατέφτασαν άμεσα τα κλιμάκια. «Κάνουμε πολλά rapid test, είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και ο δήμος από την πλευρά του κάνει πολλά τεστ σε όλες τις περιοχές. Η κατάσταση δείχνει ότι ελέγχεται και πήραμε και μια απόφαση για τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά για ακόμα τρεις ημέρες» συμπληρώνοντα «χρειάζεται σοβαρότητα και ψυχραιμία».

Τέλος για την πίεση που ασκείται στο σύστημα Υγείας της περιοχής ο κ Λύρος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη αλλά οριακή, «ακόμα αντέχουμε και για ακριβώς αυτό το λόγο πήραμε τα μέτρα, να μην ανοίξουν τα σχολεία και να επανεξεταστεί η κατάσταση. Χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 1.428 νέα, 728 διασωληνωμένους και 51 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ