ΕΛΛΑΔΑ

Άρση lockdown: Τι θα γίνει με SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, γυμναστήρια, click inside και click away

Άρση lockdown κατάστημα
INTIME

«Ξηλώνεται» σταδιακά το lockdown με τα επόμενα βήματα για τα SMS, την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα γυμναστήρια, το click inside και το click away

Πολλαπλασιάζονται το επόμενο διάστημα τα βήματα επιστροφής στην κανονικότητα και της σταδιακής άρσης του lockdown με ημερομηνία ορόσημο την 15η Μαΐου μετά την οποία σχεδιάζονται αλλαγές στα SMS, την απαγόρευση κυκλοφορίας, τα γυμναστήρια, το click inside και το click away.

Ξεκινώντας από τη λειτουργία της αγοράς έχει προαναγγελθεί ότι στις 14 Μαΐου μπαίνει τέλος στο click inside και το click away με την κυβέρνηση να περιμένει και το ΟΚ από τους λοιμωξιολόγους με το επιχείρημα ότι στις 15 Μαΐου ανοίγει ο τουρισμός και άρα τυχόν περιορισμοί μπορεί να αποτελέσουν πρόσθετη δυσκολία.

Για το SMS στο 13033 η «διαπραγμάτευση» συνεχίζεται μολονότι στο πλαίσιο της επαναλειτουργίας του τουρισμού η «αξία» ενός τέτοιου μέτρου ίσως να έχει απομειωθεί.

Όσον αφορά το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας το «δρόμο» της χαλάρωσης έδειξε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι «από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια - δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω».

Ο κ. Γεωργιάδης σηματοδότησε και την επανέναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων, ενός από τους κλάδους που έχει πληγεί πάρα πολύ στην περίοδο της πανδημίας.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης «τα γυμναστήρια ανοίγουν στις 17 του μηνός, πρώτα για τους εμβολιασθέντες, και αργότερα, στις αρχές Ιουνίου για τους υπόλοιπους».

Ο κ. Γεωργιάδης έδειξε και την επαναλειτουργία των catering και των δεξιώσεων περιγράφοντας και το γενικό πλαίσιο. Όπως είπε οι δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί.

Τι έχει ήδη ανακοινωθεί

Με τις πρώτες «ανάσες» ελευθερίας να έχουν δοθεί ήδη με το άνοιγμα της εστίασης και τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, η επιχείρηση επιστροφή στην κανονικότητα συνεχίζεται ως εξής:

  • Σήμερα 10/05 ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια. Προϋπόθεση η διενέργεια των self test,
  • Σήμερα 10/05 ανοίγουν τμήματα φροντιστηρίων και κέντρα ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες εξετάσεις,
  • Σήμερα 10/05 ανοίγουν και τα δικαστήρια,
  • Στις 14/05 ανοίγουν όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι της χώρας,
  • Στις 15/05 ανοίγει ο τουρισμός.
  • Στις 17/05 ξεκινούν προπονήσεις οι Αθλητικές Ακαδημίες
  • Στις 17/05 οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολλέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας,
  • Στις 17/05 επαναλειτουργούν και τα Ωδεία σε όλη τη χώρα,
  • Στις 17/05 ανοίγουν παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.
  • Στις 21/05 επαναλειτουργούν θερινά σινεμά και κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75%,
  • Στις 28/05 ξεκινούν και οι συναυλίες. Η πληρότητα πρέπει να είναι στο 50% και αφορά μόνο καθήμενους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σχολεία: Χτυπά ξανά το κουδούνι σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια – Επιστροφή με όπλο τα self test