ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται μεγαλύτερες ελευθερίες για εμβολιασμένους – Ποιος ο στόχος των «μπόνους»

Βόλτα Αθήνα
INTIME

Σκέψεις για μεγαλύτερες ελευθερίες όσον αφορά όσου έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι

Το ενδεχόμενο όσοι έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα να απολαμβάνουν κάποιες παραπάνω ελευθερίες εξετάζουν οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Μια ένδειξη των σκέψεων αυτών αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνοντας ότι τα γυμναστήρια ενδέχεται να ανοίξουν στις 17 Μαΐου αρχικά για τους εμβολιασμένους.

Στο ίδιο πλαίσιο ελευθεριών εντάσσονται σχέδια για «ελευθέρας» των εμβολιασμένων σε συναυλίες ή άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

Αυτό που φέρονται επίσης να μελετούν παράλληλα οι λοιμωξιολόγοι είναι αν οι ελευθερίες αυτές θα αφορούν μόνο όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου ή και αυτούς που έχουν κάνει μια δόση υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει περάσει ένα ικανό διάστημα για την παραγωγή αντισωμάτων.

«Θα πρέπει να έχουν προνόμια οι εμβολιασμένοι» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε «είναι ατομικό δικαίωμα ο εμβολιασμός αλλά στην προκειμένη περίπτωση η άσκηση του δικαιώματος αυτού επηρεάζει τη ζωή και άλλων».

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει ένα κομμάτι ανθρώπων που έχουν παρασυρθεί από ανοησίες και το πρόβλημα είναι ότι επηρεάζουν άλλους».

Τις σκέψεις αυτές αποκάλυψε εν μέρει και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία στην ενημέρωση της περασμένης Παρασκευής είπε χαρακτηριστικά ότι «στην Επιτροπή μας συζητήθηκε η συμμετοχή σε περισσότερες δραστηριότητες όσων επιλέξουν να εμβολιαστούν».

Πίσω από τη συζήτηση αυτή φέρεται να βρίσκεται η ανάγκη να υπάρξουν ακόμα περισσότερα κίνητρα για τον εμβολιασμό των πολιτών παρά το γεγονός ότι η επιχείρηση «Ελευθερία» έχει «πατήσει γκάζι» με τον αριθμό των καθημερινών εμβολιασμών να ξεπερνά πλέον τους 100.000.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία στην Ελλάδα έχουν γίνει 3.647.689 εμβολιασμοί.

Από αυτούς οι 2.450.362 αφορά εμβολιασμούς της πρώτης δόσης ενώ σε 1.197.327 ανέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Η εκτίμηση είναι ότι στο τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5,5 εκατομμύρια δόσεις ενώ τον Ιούνιο θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλιακή ομάδα 18 έως 30 ετών ώστε πλέον όλοι οι ενήλικοι να μπορούν να εμβολιαστούν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση lockdown: Τι θα γίνει με SMS, απαγόρευση κυκλοφορίας, γυμναστήρια, click inside και click away