ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα επιτύχουμε τη «σχετική ανοσία» – Πώς θα κάνουμε καλοκαίρι φέτος

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Πότε θα επιτύχουμε τη «σχετική ανοσία» – Πώς θα κάνουμε καλοκαίρι φέτος

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η «ανοσία», αποτελεί εδώ και καιρό μια έννοια που πρόκειται να καθορίσει τις ζωές μας. "Όπλο" επίτευξης της ανοσίας αυτής ο εμβολιασμός, μια διαδικασία που το τελευταίο διάστημα φαίνεται και διενεργείται με αρκετά γρήγορους βαθμούς. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη «η σχετική ανοσία που θα επιτευχθεί το επόμενο διάστημα θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα καλύτερο από πέρσι καλοκαίρι».

«Μέχρι τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου θα έχει εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού οπότε θα έχουμε επιτύχει αυτό που ονομάζουμε “σχετική ανοσία” και τα πράγματα θα είναι σαφώς καλύτερα. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πετάξουμε τις μάσκες. Όλο το καλοκαίρι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», ανέφερε στο Newsbomb.gr η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη.

Και πρόσθεσε: «Αν ο εμβολιασμός των πολιτών συνεχιστεί με την πορεία που γίνεται σήμερα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τότε τον Σεπτέμβριο θα έχουμε φτάσει στο 80% του πληθυσμού γεγονός που θα σημάνει ότι πλέον θα μπορέσουμε να βγάλουμε τις μάσκες», ανέφερε η κα. Παγώνη.

Η κα Παγώνη μεταξύ άλλων είπε πως νομίζει ότι τελειώσαμε με τα lockdown και ότι δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω ενώ σημείωσε πως δεν μπορεί να πει για 4ο κύμα με τα δεδομένα που έχει τώρα.

Η πορεία των εμβολιασμών

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 3.740.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 2,5 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 23,7%.

Με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1.245.000 πολίτες, ποσοστό 12%.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες (10/5) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών.

Ανέφερε επίσης ότι στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των υγειονομικών, 63% των νοσηλευτών και στον ιδιωτικό τομέα το 88% των υγειονομικών και 62% των νοσηλευτών.

Είπε επίσης ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 58%, ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Οι παραλαβές των εμβολίων είπε ότι προχωρούν κανονικά και τέλος του μήνα θα ανοίξουν και άλλες ηλικιακές ομάδες για εμβολιασμό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα