ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που προπηλάκισε ηλικιωμένο επιβάτη – Παραπέμπεται στο πειθαρχικό

Οδηγός ΟΑΣΘ προπηλακισμός

Στην ταυτοποίηση του οδηγού λεωφορείου που καταγράφηκε σε βίντεο να προπηλακίζει ηλικιωμένο επιβάτη προχώρησε η διοίκηση του ΟΑΣΘ

Ταυτοποίησε το πρωί της Δευτέρας η διοίκηση του ΟΑΣΘ τον οδηγό ο οποίος εμφανίζεται σε βίντεο να προπηλακίζει ηλικιωμένο επιβάτη και να του επιτίθεται λεκτικά.

Ο οδηγός αναμένεται, μάλιστα, να λάβει στα χέρια του την κλήση σε απολογία την οποία συντάσσει η αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γιώργος Σκόδρας «έχουμε ταυτοποιήσει τα στοιχεία του οδηγού ο οποίος φέρεται να προπηλάκισε έναν ηλικιωμένο μέσα στο λεωφορείο. Ήδη συντάσσουμε την πρόσκληση ώστε να παρουσιαστεί για να απολογηθεί για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας του ΟΑΣΘ».

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Σκόδρα, έως ότου εκδοθεί η απόφαση μετά την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας ο οδηγός δεν πρόκειται να ανέβει στο τιμόνι.

«Είτε θα πάρει τα ρεπό του, εάν δικαιούται είτε θα απασχοληθεί σε άλλο πόστο. Πάντως, δεν πρόκειται να ανεβεί σε λεωφορείο», δήλωσε ο κ. Σκόδρας.

Στο βίντεο ο οδηγός εμφανίζεται να επιτίθεται λεκτικά σε βάρος ενός ηλικιωμένου έχοντας σταματήσει το λεωφορείο μόνο και μόνο για να προπηλακίσει τον ανήμπορο να αντιδράσει επιβάτη.

Στο βίντεο ο οδηγός φαίνεται να ισχυρίζεται πως ο ηλικιωμένος είχε βρίσει τη μητέρα του και μάλιστα στα ρωσικά, ώστε να μη γίνει αντιληπτός.

Όταν, δε, ο ηλικιωμένος επιχείρησε να αποβιβαστεί ο οδηγός του πήρε το μπαστούνι και τον υποχρέωσε να παραμείνει στο λεωφορείο προκειμένου να διαπιστώσουν οι επιβάτες ότι είναι καλά στην υγεία του, φοβούμενος προφανώς μήπως, κατεβαίνοντας από το λεωφορείο ο ηλικιωμένος, πάθει κάτι λόγω της ταραχής του.

Παράλληλα απείλησε και τον επιβάτη ο οποίος βιντεοσκοπούσε το απαράδεκτο περιστατικό.

Οι προβλεπόμενες ποινές για τέτοιου είδους παραπτώματα είναι συνήθως είτε χρηματικό πρόστιμο είτε η θέση σε αργία για κάποιες μέρες. Στη δεύτερη περίπτωση, εκτός από το ημερομίσθιο, ο οδηγός θα στερηθεί και τα ένσημά του.

Πηγή: voria.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Ο τουρισμός φέρνει νέες ελευθερίες - Άνοιγμα μετακινήσεων και εστίαση μέχρι τα μεσάνυχτα