ΕΛΛΑΔΑ

Εμβολιασμοί: Ξεκινά η χορήγηση εμβολίων χωρίς ηλικιακά κριτήρια για νησιά άνω των 10.000 κατοίκων

Εμβολιασμός νησιά

Άλλη μια φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» αναμένεται να ξεκινήσει – Προβλέπει εμβολιασμό χωρίς ηλικιακά κριτήρια για νησιά με περισσότερους από 10.000 κατοίκους

Σε νέα φάση θα μπει η επιχείρηση εμβολιασμών στην Ελλάδα με το σχέδιο να προβλέπει τη χορήγηση εμβολίων στα νησιά με περισσότερους από 10.000 κατοίκους.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το σχέδιο προβλέπει μαζικούς εμβολιασμούς, χωρίς, δηλαδή, ηλικιακά κριτήρια όπως συνέβη σε πρώτη φάση και σε 69 νησιά με κάτω από 5.000 κατοίκους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στόχος είναι ο μαζικός εμβολιασμός σε αυτά τα νησιά να ολοκληρωθεί έως τις 25 Ιουνίου.

Από πότε θα μπορούν οι 30 με 44 να κάνουν όλα τα εμβόλια

Τον προγραμματισμό για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ανακοίνωσε ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, τη Δευτέρα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στα ποσοστά εμβολιασθέντων υγειονομικών στη χώρα, λέγοντας πως στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 82% των γιατρών και στα ιδιωτικά νοσοκομεία το 88%, το 63% των νοσηλευτών στο δημόσιο τομέα, το 62% των νοσηλευτών στα ιδιωτικά νοσοκομεία, το 60% των λοιπών εργαζομένων στο ΕΣΥ και το 63% στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Είπε επίσης, ότι ο εμβολιασμός προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί πλέον το 58% - ποσοστό που ανεβαίνει στο 73% αν υπολογιστούν και τα ραντεβού.

Αναφορικά με τα ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα εμβόλια, τόνισε ότι προχωρούν κανονικά, και θα ανοίξουν στο τέλος του μήνα για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

«Εμβολιάζουμε τους 40-44 ετών, τέλος Μαΐου, με όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσουν οι ηλικιακές ομάδες 35 -39 και 30 -34. Εντός του Ιουνίου», όπως είπε ο κύριος Θεμιστοκλέους «είναι πιθανό να ανοίξουμε και τις ηλικιακές ομάδες άνω των 18 ετών έως και 30 ετών, ανάλογα και με τις παραδόσεις των εμβολίων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Στραγγάλισαν με μαξιλάρι την 20χρονη - Σοκάρει ο σύζυγός της