ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός: «Διευκολύνει τα ταξίδια προς Ελλάδα η Γερμανία» - Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στην Κρήτη

Τουρίστες
INTIME NEWS

Τουρισμός: Επίσημη «πρεμιέρα» σήμερα για τον τουρισμό στην Ελλάδα, με τους πρώτους τουρίστες να φτάνουν στα ελληνικά νησιά, την ώρα που ο γερμανικός Τύπος «μπουστάρει» τα ταξίδια προς την Ελλάδα.

«Λίγες μέρες πριν τις σχολικές διακοπές της Πεντηκοστής η γερμανική κυβέρνηση χαλαρώνει τους περιορισμούς για τα ταξίδια. Από χθες όσοι τουρίστες επιστρέφουν από συγκεκριμένες χώρες αρκεί να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού για να αποφύγουν την υποχρεωτική καραντίνα που εξακολουθεί να ισχύει. Όσοι μάλιστα έχουν αναρρώσει από κορονοϊό ή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου απολαμβάνουν ακόμα περισσότερες ελευθερίες» γράφει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές».

Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει: «Ένα αρνητικό τεστ αρκεί για να επιστρέψεις στη Γερμανία από χώρες με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ανάμεσά τους 18 από τις χώρες της ΕΕ, όπως Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Αυστρία. Δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από την Τουρκία, τη Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου».

Σε άλλο άρθρο με τίτλο «Πού είναι εφικτές διακοπές» η SZ γράφει: «Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες, η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός. Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορονοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά».

Η Κρήτη υποδέχτηκε τους πρώτους τουρίστες - Έρχονται 10.000 στο επόμενο τετραήμερο

Η Κρήτη άρχισε να υποδέχεται ήδη τους πρώτους της επισκέπτες, που σε συνθήκες πανδημίας επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τους με το άνοιγμα κιόλας του τουρισμού.

Η πρώτη πτήση τσάρτερ προσγειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 το πρωί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» που προερχόταν από το Αννόβερο με 183 επιβάτες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα αναμένονται 14 πτήσεις, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο επόμενο τετραήμερο στο νησί θα έχουν φτάσει οι πρώτοι δέκα χιλιάδες επισκέπτες από χώρες όπως Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ελβετία, Γαλλία και Βέλγιο.

Τουρίστες στο αεροδρόμιο της Κρήτης

«Επιλέξαμε την Κρήτη για τις διακοπές μας γιατί μας έλειψε ο ήλιος και η θάλασσα» δήλωσαν στο creta24 οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού, οι οποίοι δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους που κατάφεραν να ταξιδέψουν μετά από ένα μεγάλο διάστημα περιορισμών.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης, μέχρι αυτή την ώρα έχει ανοίξει ένα ποσοστό 10-15% των ξενοδοχείων του Ηρακλείου, ενώ στο Λασίθι σύμφωνα με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Μανώλη Βαρκαράκη μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένεται να έχουν ανοίξει τις πύλες τους όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες.

Τουρίστες στην Κρήτη

« Γίνεται μια προσπάθεια μέσω μιας σειράς από διαφημιστικές καμπάνιες σε χώρες της Ε.Ε , να παραμείνει για τουρισμό στις χώρες αυτές, ο κόσμος που θα ήθελε να ταξιδέψει. Δε γνωρίζω πόση απήχηση θα έχει αυτό, αλλά εκτιμώ ότι ένα μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μας επισκεπτών, θα έρθουν και φέτος στην Κρήτη», σημείωσε ο κ. Βαρκαράκης.

Με αψίδες νερού υποδέχτηκαν τα κρουαζιερόπλοια στην Κρήτη

Δυναμικά ξεκίνησε από την πρώτη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού και η κρουαζιέρα στο Ηράκλειο.

Στις 9 το πρωί αναχώρησε το κρουαζιερόπλοιο «Main Siff 5» με 950 επιβάτες.

krouazieroplia-2.jpg
Ο τρόπος με τον οποίο υποδέχτηκαν τα Χανιά τα δυο κρουαζιερόπλοια ήταν εντυπωσιακός καθώς ρυμουλκά είχαν δημιουργήσει αψίδες νερού την ώρα που έμπαιναν στο λιμάνι της Σούδας. Τα εν λόγω πλοία δεν είχαν επιβάτες, αφού έπρεπε να κάνουν πρώτα τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης.flashnews

«Αν γίνουν όλες οι κρουαζιέρες που έχουν κλειστεί έως σήμερα και δεν υπάρξουν ακυρώσεις, νομίζω θα καταφέρουμε να πετύχουμε τη διατήρηση ενός 50-60% της κίνησης του 2019», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Βαρδαβάς, που πρόσθεσε ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου θα φτάσουν πέντε κρουαζιερόπλοια στο Ηράκλειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της