ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr- Γιάννης Λαγός: Έφτασε στην Ελλάδα- Με χειροπέδες από το αεροδρόμιο στο Εφετείο

Λαγός
ΙΝΤΙΜΕ

Στο Εφετείο μετήχθη ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Γιάννης Λαγός, που έφτασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Ελλάδα, για να εκτίσει την ποινή του.

Βίντεο: Αλέξανδρος Καλαφάτης, Σπύρος Μελισσάρης

Ο ευρωβουλευτής που εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας οδηγείται στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών ο οποίος θα του επιδώσει φυλακιστήριο, ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός, προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου.

«Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο Γιάννης Λαγός βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα.

Το άλλοτε κραταιό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που καταδικάστηκε σε 13 έτη και 8 μήνες κάθειρξης εκδίδεται στην Ελλάδα και αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που έχει εκδοθεί σε βάρος του.

Στη συνέχεια αναμένεται να οδηγηθεί -πιθανότατα την Κυριακή- στις φυλακές Δομοκού, όπου βρίσκονται κρατούμενα και τα υπόλοιπα καταδικασθέντα στελέχη του κόμματος.

Ωστόσο, ο ίδιος φέρεται να έχει εκφράσει διαφωνία ως προς το κατάστημα κράτησης που θα αποτελέσει το νέο του σπίτι, ζητώντας να κρατηθεί στον Κορυδαλλό προκειμένου να μπορεί να εκτελεί και τα καθήκοντα του στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρά την καταδίκη του σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, δεν παύει να διατηρεί τόσο τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο, όσο και τη δυνατότητα να μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντα του, αλλά και να πληρώνεται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Γλυκά Νερά: «Θέμα ημερών» η σύλληψη των δολοφόνων