ΕΛΛΑΔΑ

Γιάννης Λαγός: Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού - Η συνέντευξη θα κρίνει την «παρέα» του

Ο Γιάννης Λαγός κατά την άφιξή του στο Εφετείο
ΙΝΤΙΜΕ

Σχέδιο για διαδικασίες… εξπρές για τη μεταγωγή του Γιάννη Λαγού στη φυλακή είχαν εκπονήσει οι Αρχές.

Το σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή από τη στιγμή που ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης πάτησε το πόδι του σε ελληνικό έδαφος. Ενδεικτικό είναι ότι προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 15.15 και μέσα σε λιγότερο από 5 ώρες (συγκεκριμένα στις 20.05) πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν έτοιμο εδώ και καιρό για να κινήσει ταχύτατες διαδικασίες για τη μεταφορά του Γιάννη Λαγού στη φυλακή. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής θα κρατηθεί στην πτέρυγα, όπου βρίσκονται και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής.

Αρχικά θα υποβληθεί σε rapid και μοριακό τεστ για να αποφευχθεί η καραντίνα και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στο κελί του, όπου το πρώτο βράδυ θα το περάσει μόνος του και επιτηρούμενος από σωφρονιστικό υπάλληλο.

Η διαδικασία προβλέπει ότι θα περάσει από συνέντευξη από τον διευθυντή της φυλακής. Από τη συνέντευξη θα εξαρτηθεί με ποιο από τα καταδικασμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής θα κρατηθεί στο ίδιο κελί. Το σχέδιο προβλέπει ότι στο κελί του θα κρατούνται δύο άτομα.

Οι Αρχές θέλουν να αποφύγουν τυχόν... παρατράγουδα και έτσι δεν θα ρισκάρουν να τον βάλουν στο ίδιο κελί με κάποιον με τον οποίο έχει έρθει σε ρήξη, όπως για παράδειγμα με τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Όσον αφορά στο αίτημα Λαγού για μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, αυτό θα εξεταστεί από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε περισσότερα:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Απευθείας στις φυλακές Δομοκού ο Γιάννης Λαγός για να εκτίσει την ποινή του