ΕΛΛΑΔΑ

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών- Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας

Γιώργος Καραϊβάζ: Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών- Τι είπε ο Απόστολος Λύτρας

Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ. Τι δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας. Μνημόσυνο στη μνήμη του, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε, στον Άλιμο.

Για την πορεία τον ερευνών για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Γιώργου Καραϊβάζ και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αυστηροποίηση των ποινών στις περιπτώσεις ειδεχθών εγκλημάτων, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του δημοσιογράφου, Απόστολος Λύτρας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο κ. Λύτρας είπε πως ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία από τα οποία να διαφαίνεται ποιοι μπορεί να κρύβονται πίσω από τη δολοφονία του Καραϊβάζ.

«Η Αστυνομία σε αυτό το στάδιο συλλέγει πληροφορίες για να βρει ποιοι δολοφόνησαν τον Γιώργο και μαζί με τον Γιώργο και τη δημοσιογραφία, γιατί ήταν ένας άνθρωπος ευγενής, που δεν είχε δώσει ποτέ το παραμικρό δικαίωμα. Προφανώς αυτά που έγραφε, ενόχλησαν και γι'αυτό λέω, ότι μαζί με τον Γιώργο δολοφόνησαν και τη δημοσιογραφία», είπε ο κ. Λύτρας.

«Δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο, που να προκύπτει με σαφήνεια, το τι έχει συμβεί», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει, για την αυστηροποίηση των ποινών στα ειδεχθή εγκλήματα, ο δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ εξέφρασε τη διαφωνία του, σημειώνοντας πως ό,τι είναι να γίνει ή αν έπρεπε να γίνει κάτι, δεν μπορεί να γίνεται με το που συμβαίνει ένα περιστατικό και να μιλάμε για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα ή της Ποινικής Δικονομίας. «Και ποιος θα είναι αυτός, ποιο θα είναι το συμβούλιο, που θα αποφασίσει, εάν ένας κρατούμενος θα απολυθεί από τις φυλακές ή όχι», διερωτήθηκε.

Όπως είπε, είναι μία συζήτηση και μία διαδικασία, που θα πρέπει να γίνει κάτω από πολύ μεγάλη σκέψη και όχι εν θερμώ, επειδή έγινε ένα περιστατικό που μπορεί να γίνει και αύριο και να θέλουμε, να αλλάξουμε κάτι, που ίσως άλλαξε πριν λίγο.

«Το θέμα με το ότι έγιναν κάποιες ποινές πιο ελαφριές σε κάποια αδικήματα, είναι ένα θέμα που έπρεπε να είχαμε δει, όταν άλλαξε ο Ποινικός Κώδικας», είπε.

Μνημόσυνο στη μνήμη του στο σημείο όπου έπεσε νεκρός

Μνημόσυνο στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Η οικογένειά του, συγγενείς και φίλοι, γείτονες και συνάδελφοι του δημοσιογράφου, έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε στο σημείο, όπου έπεσε νεκρός, στον Άλιμο.

Μία μέρα νωρίτερα, στο σημείο της δολοφονίας τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του.

«Να επικηρύξουν τους φονιάδες του γιου μου»

Να επικηρύξουν τους δολοφόνους του γιου της, όπως έγινε για τους δολοφόνους της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, ζήτησε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα του δημιοιογράφου.

Μιλώντας την Παρασκευή στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα» του Star, η μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ ζήτησε την επικήρυξη των φονιάδων του παιδιού της.

«Το μόνο που παρακαλάω είναι, όπως έχουν κάνει για την 20χρονη κοπέλα, να επικηρύξουν τους φονιάδες του γιου μου, να ησυχάσει και η δική μας η ψυχή και του παιδιού μου», είπε, σημειώνοντας ότι ο γιος ήταν από μικρός «μάχιμος» και δεν του άρεσε η αδικία που υπάρχει στον κόσμο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Καλό ταξίδι αγάπη μου»: Η συγκινητική ανάρτηση του συζύγου της Καρολάιν