ΕΛΛΑΔΑ

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ο τουρισμός θα φέρει νέα στελέχη μετάλλαξης

Καπραβέλος στο Newsbomb.gr: Ο τουρισμός θα φέρει νέα στελέχη μετάλλαξης

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, μιλώντας στο  Newsbomb.gr, τόνισε, πως ο ιός δεν έχει περιοριστεί ακόμα, θα πρέπει να ξεχάσουμε για πολλά χρόνια την κανονικότητα.

Μία ζοφερή πρόβλεψη έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη χαλάρωση των μέτρων και τονίζοντας πως η χαλάρωση μπορεί να φέρει έκρηξη και επιστροφή σε lockdown.

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» μιλώντας στο Newsbomb.gr, έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα, τονίζοντας πως η πανδημία είναι εδώ και θα είναι για πολλά χρόνια ακόμα.

«Δεν διαφωνώ με το άνοιγμα της ανθρώπινης δραστηριότητας, διαφωνώ με την μη τήρηση των μέτρων. Υπάρχει ψυχολογία, ότι τελείωσε η πανδημία. Δεν τελείωσε είναι εδώ. Ο κόσμος πρέπει να εξακολουθεί να προσέχει. Τα αυξημένα τεστ, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν, διότι η κατάσταση θα μας ξεφύγει ξανά. Δεν κάναμε την πανδημία διαχειρίσιμη απειλή. Θα περάσουν χρόνια για να περάσει η πανδημία, διότι ο έλεγχος είναι παγκόσμιο εγχείρημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να βγάλουμε οριστικά τις μάσκες, ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δεν είναι σύμφωνος την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς ο τουρισμός ενδέχεται να φέρει νέα στελέχη μεταλλάξεων.

«Δεν συμφωνώ να πετάξουμε τις μάσκες, ο κίνδυνος των μεταλλάξεων ελλοχεύει. Ο ιός δεν έχει περιοριστεί ακόμα, το δείχνουν καθημερινά οι εισαγωγές, τα κρούσματα και το ιικο φορτίο. Ο τουρισμός ενδέχεται να φέρει νέα στελέχη μετάλλαξης, τα οποία μπορεί να μην είναι διαχειρίσιμα με τα εμβόλια» κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έρευνα: Τόσα αντισώματα αποκτήσατε αν κάνατε εμβόλιο Pfizer ή Astrazeneca