ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Τα ελληνικά νησιά θωρακίστηκαν κατά του ιού και πέφτουν στη μάχη του τουρισμού

Αστυπάλαια
ΙΝΤΙΜΕ

Ξέγνοιαστες διακοπές… μακριά από τον covid-19. Τι λένε στο Νewsbomb.gr οι τοπικοί παράγοντες και φορείς από νησιά του Αιγαίου, δηλώνοντας έτοιμοι να υποδεχθούν κόσμο σε ένα covid-free και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Και επισήμως η τουριστική σεζόν άνοιξε στις 15 Μαΐου για την Ελλάδα. Το περσινό καλοκαίρι θέλουν όλοι να ξεχαστεί πολύ γρήγορα παρότι η σκιά του ακόμη δεν έχει φύγει.

Ο covid-19 έπληξε τον τουρισμό αλλά φέτος με το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» οι ελληνικοί προορισμοί ευελπιστούν να κερδίσουν το στοίχημα.

Την ίδια ώρα ο μεγάλος τουριστικός «αντίπαλος» που δεν είναι άλλος από την Τουρκία είναι κατακόκκινος λόγω covid-19 με τους δείκτες επικινδυνότητας να είναι πολύ υψηλοί και να δημιουργούν τεράστιο κύμα ανασφάλειας.

Αυτή την συνθήκη τείνει να εκμεταλλευτεί τα μέγιστα η ελληνική τουριστική αγορά που βγαίνει δυνατή και κρατώντας μικρό καλάθι έχει θέσει στόχο να προσελκύσει το 40% του αριθμού των τουριστών που είχαν επισκεφθεί την χώρα μας το Καλοκαίρι του 2019.

Στο Νewsbomb.gr μιλάνε τοπικοί φορείς από τα νησιά του Αιγαίου και τονίζουν πως είναι έτοιμοι να υποδεχθούν κόσμο σε ένα covid-free και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον.

Νίκος Κομηνέας, δήμαρχος Αστυπάλαιας: Η Αστυπάλαια είναι πρότυπο νησί αειφορικής ανάπτυξης

Ο Νίκος Κομηνέας δήμαρχος Αστυπάλαιας μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει πως οι εμβολιασμοί του πληθυσμοί θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες. Επομένως το νησί θα είναι covid-free. Επίσης αποκαλύπτει στο newsbomb.gr ότι στο νησί κάνει στροφή στην πράσινη ενέργεια και μάλιστα θα δίνει την δυνατότητα στους κατόχους ηλεκτρικών αυτοκινήτων που επισκέπτονται το νησί να τα…φορτίζουν. Συγκεκριμένα λέει,

«Οι εμβολιασμοί (και οι δύο δόσεις),στο νησί μας ολοκληρώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο (άνω του 90%) του ενήλικα πληθυσμού του νησιού.

Συνεπώς το νησί είναι covid free,ο ντόπιος πληθυσμός αλλά και οι επισκέπτες μας θα είναι προστατευμένοι και θα μπορέσουν να απολαύσουν τις διακοπές στο νησί μας με πλήρη ασφάλεια.

Η Αστυπαλαια είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους φίλους της, ήδη οι κρατήσεις για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο πάνε καλά και με μεγάλη διάθεση από τον κόσμο Έλληνες και αλλοδαπούς ενώ και ο Μάιος έχει επίσης κρατήσεις.

Φέτος θα έχουμε τη χαρά να υποδεχθούμε και επισκέπτες που διαθέτουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού έχουμε εγκαταστήσει ηλεκτρικούς φορτιστές στους οικισμούς στο αεροδρόμιο και στα λιμάνια.

Η γενικευμένη εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης συνδυασμένη με την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ (μόνο για τις ανάγκες του νησιού μας), η βελτίωση των βασικών υποδομών π.χ. πόσιμο νερό στη βρύση από το φράγμα του νησιου, ενισχύουν το οικολογικό προφίλ του νησιού, προφυλάσσουν τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και το οδηγούν με ασφάλεια σε ένα βιώσιμο μέλλον, καθιστώντας την Αστυπάλαια πρότυπο νησί αειφορικής ανάπτυξης.

Η Χώρα με τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους και το Βενετσιανικο κάστρο,η Μαλτεζάνα και το Λιβάδι, οι παραλίες Άγιος Κωνσταντίνος, Βάτσες, Καμινάκια, Στενό, το μοναδικό Μέσα βαθύ με τις πλούσιες αρχαιότητες, ο ερημικός Πάνορμος αλλά και για τους περιπατητές φυσιολάτρες το Βυζαντινο Κάστρο και η παραλία του Αη Γιάννη και ο Παχύς Αμμος είναι απόλυτα must-see».

Ελευθέριος Καραΐσκος, δήμαρχος Αμοργού: Ο ενθουσιασμός από την αμοργιανή εμπειρία

Ο Ελευθέριος Καραΐσκος είναι ο δήμαρχος Αμοργού και μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει ότι είχε σχεδιαστεί πλάνο τουριστικής στρατηγικής ενώ το νησί παρέμενε covid-free καθώς υπήρξε μόνο ένα περιστατικό covid-19 από την αρχή της πανδημίας. Στην συνέχεια τονίζει ότι η Αμοργός είναι ένα από τα λίγα νησιά που έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα της. Ειδικότερα λέει,

«Το στοίχημα για το καλοκαίρι του 2021 είναι το ίδιο με την προηγούμενη χρονιά, να είμαστε πάνω από όλα υγιείς και υπεύθυνοι για να υποδεχτούμε τους ταξιδιώτες που θα επιλέξουν την Αμοργό για τις διακοπές τους. Είμαστε αισιόδοξοι για μια «επιτυχημένη σεζόν», γιατί δημιουργήσαμε ένα δυνατό brand name με την ιδανική διαχείριση της πανδημίας. Δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια, αλλά παράλληλα με την υγειονομική διαχείριση σχεδιάσαμε ένα πλάνο τουριστικής στρατηγικής, το επικοινωνήσαμε στην ελληνική αλλά και σε διεθνείς τουριστικές αγορές και τα μηνύματα που δεχτήκαμε είναι αισιόδοξα. Την αισιοδοξία μας ενισχύουν και οι πολυάριθμες έρευνες τοποθετούν την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των προτιμητέων προορισμών.

Η Αμοργός είναι ασφαλής και ελκυστικός προορισμός. Ο σχεδιασμός για υγειονομική θωράκιση του νησιού δε σταματάει ποτέ. Το ότι παραμείναμε από την αρχή της πανδημίας covidfree προορισμός αλλά και η υποδειγματική αντιμετώπιση του μοναδικού περιστατικού που προέκυψε, δηλώνουν πως είμαστε πανέτοιμοι.

Η Αμοργός είναι ένα από τα λίγα νησιά που έχει διατηρήσει την αυθεντικότητα της. Είναι η απλότητα και αυθεντικότητα στο περιβάλλον, τα γραφικά χωριά της, οι φιλόξενοι άνθρωποι, το παγκοσμίως φημισμένο απέραντο γαλάζιο της και φυσικά η παράδοση, ο πολιτισμός και η γαστρονομία που θα σε συνεπάρει. Είναι τόσα πολλά τα μέρη που πρέπει να δει ο επισκέπτης αλλά και τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός από την αμοργιανή εμπειρία, που συνήθως αφήνει εκκρεμότητες γιατί σίγουρα θα ξανάρθει.

Μανώλης Μικέλης, δήμαρχος Μήλου: Εμπειρία ζωής οι διακοπές στη Μήλο

Ο δήμαρχος της Μήλου Μανώλης Μικέλης εξηγεί μιλώντας στο newsbomb.gr γιατί η Μήλος είναι σπάνια σε ολόκληρο τον κόσμο και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους. Επισημαίνει δε ότι σε λίγες ημέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί γεγονός που την καθιστά ασφαλή προορισμό. Ειδικότερα λέει,

«Η Μήλος είναι ένας προορισμός που έχει παγκόσμια απήχηση. Τηρούμε από την πρώτη στιγμή ευλαβικά τα μέτρα που έχει ορίσει η Πολιτεία και σε λίγες ημέρες όλοι οι κάτοικοι θα είναι εμβολιασμένοι. Περιμένουμε να υποδεχθούμε χιλιάδες κόσμου και να του ανταποδώσουμε για την προτίμηση του σε εμάς τη φιλοξενία, το νόστιμο φαγητό μας αλλά και μια εμπειρία ζωής καθώς στη Μήλο τα καλοκαίρια έχουν μέσα τους μια ιδιαίτερη μαγεία.

Τα σπάνια και ιδιαίτερα τοπία όπου θάλασσα, ήλιος και γη ερωτοτροπούν δίνουν μια ιδιαίτερη χροιά. Δείτε το ηλιοβασίλεμα από το κάστρο που δεσπόζει στην Πλάκα, περιηγηθείτε στα ψαροχώρια της Μήλου που ανασαίνουν δίπλα από το κύμα, βουτήξτε στην παραλία που θυμίζει σεληνιακό τοπίο ζήστε την η απόλυτη επαφή με τη φύση φέτος το καλοκαίρι».

Δέσποινα Κάιλα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Ανατολικής Σάμου: Η γενέτειρα της Ήρας η Σάμος περιμένει να υποδεχθεί τους θερινούς επισκέπτες

Η Αντιδήμαρχος της Ανατολικής Σάμου Δέσποινα Κάιλα μιλώντας στο newsbomb.gr τονίζει ότι το νησί είναι ασφαλής προορισμός και είναι τέτοια η άγρια φύση του δίπλα από τη θάλασσα που θα εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Συγκεκριμένα λέει,

«Η Σάμος έχει αντέξει στην πανδημία, οι δομές υγείας της είναι άρτιες και σε λίγες ημέρες θα είναι εμβολιασμένος όλος ο πληθυσμός της. Θα έλεγα να γνωρίστε φέτος το Καλοκαίρι το νησί της Σάμου! Ελάτε να εξερευνήσετε το σμαράγδι του Αιγαίου!

Ορεινή, μυστηριώδης αλλά φιλόξενη, γνωστή από την αρχαιότητα, η Σάμος είναι το όγδοο μεγαλύτερο ελληνικό νησί.

Το πανέμορφο και πυκνόφυτο τοπίο, η πρωτεύουσα της Σάμου, οι πόλεις, τα λιμάνια, τα παραθαλάσσια χωριά. Το παρόν και το μέλλον, η ιστορία, οι σύγχρονες ανέσεις, οι παραδόσεις ριζωμένες βαθιά στο χρόνο, η αρχιτεκτονική, το φυσικό περιβάλλον και η αίσθηση φιλοξενίας.

Με μια φανταστική ακτογραμμή και μοναδικές παραλίες, ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο με δάση, αμπελώνες, αρχαίους ελαιώνες και όμορφα χωριά, η Σάμος περιμένει εγκάρδια τους επισκέπτες να τους μυήσει στα μυστικά της.

Το νησί της Σάμου υπόσχεται να σας γοητεύσει και να σας εξοικειώσει με το «νοστό». Η λαχτάρα να επιστρέψεις στον τόπο γέννησης του Πυθαγόρα. Για να ζήσετε μοναδικές εμπειρίες, ξανά και ξανά.

Η Σάμος είναι κυριολεκτικά ο «ακρογωνιαίος λίθος» της Ευρώπης, το πλησιέστερο στο τουρκικό παράκτιο ελληνικό νησί. Η απόσταση 1.300 μέτρων που χωρίζει την Ευρώπη και την Ασία είναι γνωστή από την αρχαιότητα ως «στενό της Μυκάλης».

Η Σάμος είναι η γενέτειρα της θεάς Ήρας και πολλών σημαντικών προσωπικοτήτων του αρχαίου κόσμου: του μεγάλου φιλόσοφου και μαθηματικού Πυθαγόρα, του φιλόσοφου Επίκουρου, του ιδρυτή της ηλιοκεντρικής θεωρίας του ηλιακού συστήματος Αρίσταρχου, και επίσης του Ευπαλίνου, που δημιούργησε τη σήραγγα που θεωρείται το «8ο θαύμα της αρχαιότητας».

Σέβη Βλάχου, Αντιδήμαρχος στην Κω: Οι τουρίστες μπορούν να έρθουν να θαυμάσουν το νησί του Ιπποκράτη

Το νησί του Ιπποκράτη σε λίγες ημέρες θα είναι covid-free λέει στο newsbomb.gr η Σέβη Βλάχου αντιδήμαρχος τουρισμού, πολιτισμού & αθλητισμού στο νησί της Κω. Η ίδια εξηγεί γιατί οι διακοπές στο νησί προσδίδουν ιδιαίτερες εμπειρίες στους επισκέπτες του.

Συγκεκριμένα λέει,

«Η Κως θα είναι covid-free σε λίγες ημέρες, το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία» συνεχίζεται όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί και όλος ο πληθυσμός του νησιού μας θα είναι εμβολιασμένος.

Το νησί του Ιπποκράτη με την πλούσια ιστορία και παράδοση θα είναι απόλυτα ασφαλής προορισμός και σίγουρα οι διακοπές στην Κω έχουν μια ιδιαιτερότητα. Συνδυάζουν την φύση, την ιστορία και τον Πολιτισμό με τον αθλητισμό. Οι παραλίες της Κω είναι σαγηνευτικές και να σας πω πως όλο το νησί είναι μια παραλία. Παντού υπάρχει πρόσβαση στη θάλασσα για μπάνιο.

Η Κως έχει δίκαια τη φήμη «παραδείσου» για ποδήλατα. Πρώτη επιλογή, μια παραθαλάσσια διαδρομή 13χλμ. με παραδρόμους που καταλήγουν στο κέντρο της πόλης.Το Ασκληπιείο είναι το πιο διάσημο αρχαιολογικό μνημείο της Κω. Η ιστορία του ταυτίζεται απόλυτα με τη φυσιογνωμία του νησιού και η πολιτιστική αξία του είναι τεράστια».

Φώτης Μάγγος, Δήμαρχος Λειψών: Το πρώτο covid-free νησί της Ελλάδας

Ο δήμαρχος των Λειψών Φώτης Μάγγος μιλώντας στο newsbomb.gr υπογράμμισε πως στους Λειψούς ο ενήλικος πληθυσμός έχει εμβολιαστεί και τονίζει πως το νησί είναι ένας προορισμός έχει μέρη που θα ξαφνιάσουν τον επισκέπτη. Συγκεκριμένα λέει,

«Από την αρχή της πανδημίας ήμασταν covid-free αφού καταγράφηκε μόνο ένα κρούσμα σε όλη την διάρκεια της πανδημίας.

Ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων έγινε σε δύο φάσεις. Ο ενήλικος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος και αυτή την περίοδο εμβολιάζονται και στα γύρω νησιά από εμάς Πάτμο και Λέρο.

Σε ότι αφορά τους Λειψούς θα πω επισημάνω πως είναι εντυπωσιακό πώς ένας μικρός νησιωτικός τόπος έχει δημιουργήσει τόσους πολλούς και έντονους συναισθηματικούς δεσμούς στα διάφορα σημεία του. Το χωριό των Λειψών που θυμίζει ιδανικό θεατρικό σκηνικό, ο εξωτικός Πλατύς Γυαλός, η παραλία της Λιεντού που την έχουμε καταστήσει πλέον προσβάσιμη σε ΑμεΑ και το πολυφωτογραφημένο Μονοδένδρι είναι μερικά μόνο από τα ισχυρά τοπόσημα των Λειψών. Στη πανδαισία των εικόνων που μετατρέπονται σε αναμνήσεις μίας ζωής είναι και η ιδιαίτερη εκκλησία της Παναγιάς του Χάρου αλλά και η εξόρμηση στο Ασπρονήσι που θυμίζει ταινία με πειρατές… »

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Προβληματίζει η «χαλάρωση» - Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει «restart» στους ελέγχους