ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πνίγεται στους καπνούς όλη η Αθήνα (pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πνίγεται στους καπνούς όλη η Αθήνα (pics)

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει από άκρη σε άκρη τον Αττικό ουρανό.

Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (19/05) στον Σχίνο Κορινθίας και πλέον έχει φτάσει στο Αλεποχώρι, έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό της Αττικής, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ο καπνός από τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα, έχει σκεπάσει τον ουρανό ενώ η μυρωδιά του καμένου στον αέρα, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Πειραιά, Νέα Σμύρνη, ακόμα και Χαλάνδρι, με αρκετούς κατοίκους να βρίσκουν τέφρα στα μπαλκόνια τους!

Δείτε τις εικόνες αυτή την ώρα από τον Αττικό ουρανό:

Ο φόβος των ανέμων

Για την εξέλιξη του καιρού και τις εντάσεις των ανέμων στην περιοχή όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας μίλησε ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος:

«Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στον Κορινθιακό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βορειοδυτικοί άνεμοι που πνεουν να ενισχύονται αρκετά, φτάνουν εκεί στα 6-7 μποφόρ. Αυτές οι εντάσεις θα συνεχιστούν για όλη την ημέρα. Πιστεύω ότι μεσημέρι-απόγευμα θα είναι οι πιο δύσκολες ώρες. Θα έχουμε τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές διαφορές. Δεν θα έχουν σύμμαχο τον καιρό οι αρχές. Η φωτιά τείνει να εξαπλώνεται, δείχνει μια τάση εξάπλωσης».

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τη Μαρίνα στη Μαυρολίμνη, κατακαίοντας το παρθένο δάσος που έφτανε μέχρι τη θάλασσα.

«Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας». Η φράση αυτή αποτυπώνει τις δύσκολες στιγμές που βίωσαν οι κάτοικοι της Κορινθίας από τη φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης.

Στην κάμερα του Newsbomb.gr μίλησε ο Έκτορας ένας από τους ψαράδες στον οικισμό Μαυρολίμνη που έμεινε όλη τη νύχτα στην περιοχή.

«Περπατήσαμε 5-6χλμ. για να σώσουμε τα σκάφη μας. Νυχτιάτικα χωρίς εναέρια μέσα ήταν σίγουρο ότι δεν θα σταματούσαν τη φωτιά» είπε αρχικά στο Newsbomb.gr.

Όπως εξήγησε «αν δεν προλαβαίναμε με τις βενζίνες που είχαν τα σκάφη θα γινόταν χαμός».

Κληθείς να εκτιμήσει το μέγεθος της καμένης έκτασης εξήγησε ότι «η περιοχή από τον Σχίνο μέχρι τη Μαυρολίμνη είναι είναι 10χλμ. Κάηκε όλο το βουνό».

«Φοβηθήκαμε και για τη ζωή μας κάποια στιγμή. Η φωτιά κινούνταν με αστραπιαία ταχύτητα» εξήγησε ο ψαράς από τη Μαυρολίμνη.

Φωτιά στην Κορινθία: Φοβηθήκαμε για τη ζωή μας

«Ζήσαμε μια κόλαση στην κυριολεξία. Δεν περιμέναμε να ζήσουμε τέτοιο κακό» δήλωσε δεύτερος ψαράς από την περιοχή.

Όπως εξήγησε «αυτό ήταν ένα παρθένο δάσος που καταστράφηκε ολοσχερώς».

Δείτε βίντεο από την κόλαση φωτιάς το βράδυ στην περιοχή

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ - Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι