ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Κορινθία: Φούντωσε το μέτωπο - Ενισχύθηκαν οι άνεμοι - Μάχη να μην φτάσει στα Μέγαρα

Φωτιά στην Κορινθία

Δύσκολη ξανά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η κατάσταση με τη φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης στην Κορινθία – Ενισχύθηκαν οι άνεμοι – Τι φοβούνται οι πυροσβέστες

Φωτογραφίες/Βίντεο: Σπύρος Μελισσάρης

Δυσκόλεψε ξανά λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η κατάσταση με τη φωτιά στην Κορινθία καθώς ενισχύθηκαν οι άνεμοι με τη μάχη να δίνεται για να μην περάσουν οι φλόγες τα Γεράνια Όρη και να φτάσουν έτσι στα Μέγαρα.

Η καλή εικόνα που υπήρχε μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχει ανατραπεί καθώς ενισχύθηκαν οι άνεμοι και έφτασαν στα 7 μποφόρ.

Η εκτίμηση είναι μάλιστα ότι οι άνεμοι θα μείνουν σε αυτά τα επίπεδα για τουλάχιστον άλλες δύο ώρες.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μηχανήματα για να ανοίξουν δρόμους στα Γεράνια Όρη καθώς η κατεύθυνση του ανέμου στέλνει τη φωτιά προς τα Μέγαρα.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, έχει διακοπεί και η κυκλοφορία σε όλους τους δρόμους προς τα Γεράνια Όρη καθώς υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού.

Δείτε βίντεο από την περιοχή Περιγυάλι

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις 13:45 εστάλη μήνυμα από το 112 προς όσους βρίσκονταν στην περιοχή.

Στο μήνυμα γίνεται λόγος για «ραγδαία ενίσχυση των ανέμων» ενώ απευθύνεται έκκληση προς όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή από Χάνι Δερβένι έως Άνω και Κάτω Πευκενέα να απομακρυνθούν προς Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

112 μήνυμα
Το μήνυμα από το 112 για τη φωτιά στην Κορινθία

Πρόκειται για τη φωτιά που ξεκίνησε λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Σχίνος και Αγία Σωτήρα.

Η φωτιά κατά πληροφορίες έχει κάψει τουλάχιστον 5-6 σπίτια όπως είπαν νωρίτερα στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λουτρακίου και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής.

Ο καπνός από τη φωτιά που κατακαίει τα πάντα, έχει σκεπάσει τον ουρανό ενώ η μυρωδιά του καμένου στον αέρα, κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε Πειραιά, Νέα Σμύρνη, ακόμα και Χαλάνδρι, με αρκετούς κατοίκους να βρίσκουν τέφρα στα μπαλκόνια τους!

Δείτε τις εικόνες από τον Αττικό ουρανό λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι:

«Βλέπουν» εμπρησμό

Τον εμπρησμό «βλέπουν» ως την πιθανότερη εκδοχή για τη φωτιά στην Κορινθία που καίει από το βράδυ της Τετάρτης στελέχη της Πυροσβεστικής

Η εκτίμηση αυτή προκύπτει από την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, θεωρείται απίθανο η φωτιά να ξεκίνησε τότε από άλλη φυσική αιτία.

Αυτό που θα εξεταστεί είναι αν γίνονταν νωρίτερα εργασίες σε κάποιον από τους ελαιώνες που βρίσκονται ανάμεσα στους οικισμούς Σχίνος και Αγία Σωτήρα από όπου ξεκίνησε και η πυρκαγιά.

Όπως λένε πηγές από την πυροσβεστική θα ερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποιος να άναψε φωτιά για να κάψει κάτι μέσα στον ελαιώνα – αν και αυτό απαγορεύεται από την 1η Μαΐου – να μην έσβησε την εστία σωστά και αυτή να αναζωπυρώθηκε από τον άνεμο που έπνεε το βράδυ της Τετάρτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ στην Αττική: Πνίγεται στους καπνούς όλη η Αθήνα (pics)