ΕΛΛΑΔΑ

Συνεργασία Ιωαννίνων – Αγίων Σαράντα για τον τουρισμό

Συνεργασία Ιωαννίνων – Αγίων Σαράντα για τον τουρισμό

Πρόταση για μελλοντική συνεργασία του Δήμου Ιωαννίνων, με τον Δήμο των Αγίων Σαράντα, έκανε ο Δήμαρχος της πόλης της Ηπείρου, Φίλιππας Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος σε ημερίδα, μίλησε για τον τουρισμό τονίζοντας πως αυτός μπορεί να φέρει τους δύο προαναφερόμενους δήμους πιο κοντά. Βασικό αντικείμενο της ημερίδας ήταν η διατήρηση της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς ως στοιχείο τουριστικής ανάπτυξης και στις εργασίες παρέστησαν ο υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας, αρχιτέκτονες και αρχαιολόγοι, εκπρόσωποι των Δήμων, ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος στο Αργυρόκαστρο και αντιπροσωπείες από τους Δήμους Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων επεσήμανε ακόμα ότι υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να δίνει πρακτικές λύσεις και να αναπτύσσει πρωτοβουλίες στήριξης και προβολής της περιοχής. Μάλιστα, κατέθεσε τρεις προτάσεις. Αυτές αφορούσαν, τουριστικές ανταλλαγές με τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών φορέων. Πρόκειται δηλαδή, για πρόταση που η υλοποίησή της θα έχει οφέλη και για τις δύο περιοχές.

Την διοργάνωση φόρουμ, κυρίως επιχειρηματικού περιεχομένου στις αρχές καλοκαιριού, υπό την αιγίδα των αρμόδιων υπουργείων και με τη συμμετοχή αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων και επιχειρηματιών, ώστε να προσδιοριστούν οι δυνατότητες και οι τομείς συνεργασίας και τέλος, παροχή τεχνογνωσίας από το Δήμο Ιωαννιτών ειδικά στους τομείς της διαχείρισης νερού και απορριμμάτων.

Η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και ειδικά η επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την ενέργεια, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ποιότητα του νερού, αποτελούν προϋποθέσεις, όπως τόνισε ο κ. Φίλιος, για την τουριστική ανάπτυξη.

Οι προτάσεις έγιναν αποδεκτές και το επόμενο διάστημα θα περάσουν πλέον σε πρακτικό επίπεδο.