ΕΛΛΑΔΑ

Άγγελος Κριτσιώτης: Ο ποδηλάτης με τη «Φλόγα» της ψυχής του που τρέχει για τα μικρά παιδιά

Άγγελος Κριτσιώτης

Το μήνυμα που στέλνει κάνοντας ποδήλατο σε όλη την Ελλάδα - Τι λέει στο Newsbomb.gr -«Η ανταμοιβή μου είναι οι αγκαλιές τα δάκρυα, τα χαμόγελα των παιδιών»

Ο Άγγελος Κριτσιώτης κάνει κάτι σπουδαίο. Με το ποδήλατο του «οργώνει» την Ελλάδα στέλνοντας ηχηρό μήνυμα, ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα παιδιά της Φλόγας.

Ο ίδιος όπως λέει στο Newsbomb.gr πως ξεκίνησε όλο αυτό το εγχείρημα. Πολύ απλά κατά την διάρκεια του πρώτου lockdown σηκώθηκε από τον καναπέ του για να κάνει ποδήλατο. Αυτός ο κωδικός #6 του άλλαξε τη ζωή. Αφουγκράστηκε την ανάγκη ενός γνωστού του που το παιδί του ήταν άρρωστο και αυτό τον παρότρυνε να κάνει μια φιλανθρωπική διαδρομή τον γύρο της Θεσσαλίας. Αυτή ήταν και η αρχή…

Πριν λίγες ημέρες έκανε τον γύρο της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Άγγελε με το ποδήλατο σου βοηθάς τα παιδιά της «Φλόγας». Μίλησε μας γι’ αυτό το εγχείρημα σου;

«Τα παιδιά της Φλόγας και κάθε παιδί στον πλανήτη όταν αρρωσταίνει και απειλείται η ζωή του με την ασθένεια του καρκίνου δίνει μια μάχη προσωπική, να ζήσουν να χαμογελασουν και να είναι υγιής άλλα παιδιά τα καταφέρνουν και άλλα όχι. Είναι αγώνας ζωής αγώνας δρόμου. Έτσι το βλέπω για αυτό και βοηθάω την Φλόγα».

Οι τελευταίες σου κούρσες ήταν στη Ρόδο και στο Καστελόριζο και μάλιστα κρατούσες την ελληνική σημαία. Γιατί επέλεξες τις συγκεκριμένες τοποθεσίες;

«Ο ποδηλατικός γύρος τις Ρόδου πραγματοποιήθηκε για να βοηθήσω το πολύ ενεργό σύλλογο τις Φλόγας Ρόδου. Είναι εκπληκτική ομάδα και ήταν προσωπική επιθυμία να τους γνωρίσω από κοντά. Το Καστελόριζο έγινε γιατί ήθελα να δωρίσω στους ακρίτες μια Ελληνική σημαία μεγάλων διαστάσεων και τους δείξω ότι όλοι Έλληνες τους σκεφτόμαστε και ήμαστε κοντά τους».

Από απλός ποδηλάτης τώρα καλύπτεις μεγάλες αποστάσεις. Πότε ξεκίνησες να κάνεις ορθοπεταλιές μεγάλες και πότε ήρθαν και πως αυτές που είχαν καλό σκοπό;

«Στόχος προσωπικός θέληση και πείσμα και από απλός ποδηλάτης κατάφερα να περάσω σε ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων. Ξεκίνησα τον Μάρτη του 20 ως μέσω διαφυγής από την καραντίνα και έπειτα το ανέπτυξα με παρότρυνση γονέα τις Φλόγας να κάνω μία Φιλανθρωπική διαδρομή και ξεκίνησα με τον γύρο τις Θεσσαλίας συνέχισα με τον Όλυμπο την Πάτρα, Όλυμπο Θεσσαλονίκη, Αθήνα. Πήγα Κωνσταντινούπολη και Αράχωβα περνώντας κάποια κοινωνικά μηνύματα».

Τι έχεις αποκομίσει από τα ταξίδια σου;

«Τα έντονα συναισθήματα τις προσωπικές επαφές με τους γονείς και τα παιδιά το ότι γνωρίζω τον κόσμο καλύτερα αλλά και τα όρια μου που τα ξεπερνάω είναι για εμένα ο μεγαλύτερο θησαυρός! Το ταξίδι συνεχίζεται για εμένα και θα φτάσω στο ως το τερματισμό!».

Ποιες είναι οι πιο δυνατές εικόνες που έχεις βάλει βαθιά μέσα σου;

«Δυνατή εικόνα είναι ο Γιωργάκης που ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει ένιωθα κάθε λέξη μέσα από την αγκαλιά του! Ήταν συγκλονιστικό για εμένα».

Τα χαμόγελα των παιδιών είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή σου;

«Η ανταμοιβή μου είναι οι αγκαλιές τα δάκρυα Τα χαμόγελα τους.

Γι’ αυτό και επόμενος στόχος μου είναι να κατασκευαστεί ειδικό αμαξιδιο για το Γιωργακη που θα τοποθετηθεί στο ποδήλατο μου και θα τον μεταφέρω από Τρίκαλα Βόλο ποδηλατώντας»!

Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνεις;

«Το μήνυμα είναι ότι όλοι μαζί μπορούμε σ αυτόν τον δύσκολο αγώνα των παιδιών να προσφέρουμε ελπίδα και φως».

Τέτοιες κινήσεις μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο;

«Φυσικά και μπορούν! Χρειαζόμαστε την αλλαγή

Πρέπει ο κόσμος να νοιάζεται για το πλησίον του! Χρειάζεται κάθε παιδί που βγαίνει στην κοινωνία είτε νοσεί είτε όχι να εισπράξει αγάπη και καλοσύνη!

Γιατί αυτά τα παιδιά μπορούν να αλλάξουν αυτό τον κόσμο!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.