ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Μπορεί να δούμε εκπλήξεις – Η κατάσταση είναι ασταθής

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Μπορεί να δούμε εκπλήξεις – Η κατάσταση είναι ασταθής

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Για την πορεία της πανδημίας μίλησε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος – «Η κατάσταση είναι ασταθής» τόνισε

«Η πορεία της πανδημίας δεν είναι γραμμική και γι’ αυτό κοιτάμε πάντα το μέσο όρο της εβδομάδας στα κρούσματα. Πάντως σε γενικές γραμμές παρατηρείται μια ύφεση».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, ο καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος προσθέτοντας ακόμα ότι το «άνοιγμα της κοινωνίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα».

Επιπλέον σημείωσε ότι «δεν πρέπει να εφησυχάζουμε που βλέπουμε τριψήφια νούμερα. Υπάρχει πάντα η περίπτωση να δούμε εκπλήξεις. Η κατάσταση είναι ασταθής και γι’ αυτό θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα υγιεινής».

Η κατάσταση στη χώρα

Για ένα ακόμα 24ωρο τα κρούσματα καταγράφουν πτώση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα. Την ίδια στιγμή και ο αριθμός των διασωληνωμένων δείχνει να έχει πτωτικές τάσεις, ωστόσο, δυστυχώς και την Πέμπτη ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός θανάτων.

Συγκεκριμένα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.523 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.370 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 781 νέα, 376 διασωληνωμένους και 24 νέους θανάτους ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ