ΕΛΛΑΔΑ

Θανατηφόρο τροχαίο Αίγινα: Συνεχίζεται το «έγκλημα» - Το μεγάλο «κατηγορώ» της μητέρας του 18χρονου

Θανατηφόρο τροχαίο Αίγινα: Συνεχίζεται το «έγκλημα» - Το μεγάλο «κατηγορώ» της μητέρας του 18χρονου

Ο εισαγγελέας έχει πλέον το λόγο για την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων στην Αίγινα, που στοίχισε τη ζωή σε δύο νέους.

Δύο χρόνια μετά το τραγικό δυστύχημα, μάρτυρες μίλησαν για την παρανομία του απορριμματοφόρου του Δήμου, που συνεχίζεται και για την κακοτεχνία στην μπάρα στο δρόμο προς την Πέρδικα, που έστειλε στο θάνατο τον Χρήστο Κουμπενά 18 χρόνων και τον 20χρονο οδηγό της μοτοσυκλέτας στην οποία επέβαινε.

Ο Βασίλης Ζησιμάτος, δικηγόρος της μητέρας του άτυχου νέου, υπέβαλε στην Εισαγγελία Πειραιά υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την έρευνα της οικογένειας. Η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου. Τα στοιχεία της έρευνάς τους αποδεικνύουν τις εγκληματικές ενέργειες, αλλά και παραλείψεις που έχουν τελεστεί. «Μιλάνε» ακόμα και για συγκάλυψη του «εγκλήματος» σε υψηλό επίπεδο.

«Συνεχίζουν το “έγκλημα”…»

Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε με την τραγική μάνα που έχασε τον γιο της στο τροχαίο δυστύχημα.

Η Σωτηρία Κουμπενά μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτή την τακτική έχουν οι οδηγοί των απορριμματοφόρων κι όλος ο κόσμος το ξέρει στην Αίγινα. Μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα και δε νοιάζονται για ό,τι κι αν συμβεί. Δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια μέχρι στιγμής. Δεν ξέρω πως κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια. Τραβάω μόνη μου το δύσβατο δρόμο για να φανεί η αλήθεια και να αποδοθεί Δικαιοσύνη», κατέληξε.

«Βλέπουμε το απορριμματοφόρο στο αντίθετο ρεύμα…»

Φίλος των άτυχων θυμάτων επικοινώνησε με την εκπομπή για να καταγγείλει πως μέχρι και σήμερα οι εγκληματικές παραλείψεις συνεχίζονται στην Αίγινα.

«Στον κεντρικό δρόμο προς Πέρδικα είδα το απορριμματοφόρο σταθμευμένο στο αντίθετο ρεύμα. Αυτό γίνεται απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Πάντα ήταν στο αντίθετο ρεύμα. Η παρανομία συνεχίζεται χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα προκαλέσουν κάποιο δυστύχημα.

Ήμουν συμμαθητής και φίλος με τα δύο παιδιά που έχασαν τη ζωή τους. Πιστεύουμε ότι υπάρχει συγκάλυψη γιατί είναι όλοι γνωστοί. Δεν υπάρχει νόμος εδώ», κατέληξε συναισθηματικά φορτισμένος ο μάρτυρας.

«Οι αντιφάσεις και η συγκάλυψη…»

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Βασίλης Ζησιμάτος, μίλησε στην εκπομπή για τις αντιφάσεις στις καταθέσεις των βασικών μαρτύρων και τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση.

«Αδιαφορία υπήρξε τότε, αδιαφορία υπάρχει μέχρι και σήμερα. Βλέπουμε σοβαρές αντιφάσεις στις καταθέσεις των εμπλεκομένων. Θεωρώ δεδομένο ότι θα ασκηθούν ποινικές διώξεις όχι μόνο για την ανθρωποκτονία που τελέστηκε στην Αίγινα, αλλά και για όσα πρόσωπα εμπλέκονται με ψευδείς καταθέσεις, ενδεχομένως με παραποίηση στοιχείων στη συγκάλυψη αυτού του εγκλήματος».

Μάρτυρας: Άκουσα για τα θύματα και τρελάθηκα

Μάρτυρας, η οποία βίωσε παρόμοιο περιστατικό στην Αίγινα με την ίδια οδηγό του απορριμματοφόρου που φέρεται να έκλεισε το δρόμο στους δύο άτυχους νέους, περιγράφει στην εκπομπή τα όσα συνέβησαν.

«Έβγαινα από ένα δρόμο για να στρίψω στον κεντρικό για Πέρδικα. Εκείνη τη στιγμή έστριψε και το απορριμματοφόρο. Είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα χωρίς να κόψει ταχύτητα. Η οδηγός ήταν αγενέστατη μέχρι εκεί που δεν παίρνει».

Η μάρτυρας επικοινώνησε με την εκπομπή γιατί δεν άντεχε την αδικία.

«Όταν άκουσα για το περιστατικό με τους δύο νέους που σκοτώθηκαν και για το απορριμματοφόρο, τρελάθηκα, βγήκα εκτός εαυτού και θέλησα να μιλήσω».

Ο άτυχος Χρήστος Κουμπενάς, λίγο πριν κλείσει τα 18 του χρόνια, έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Μαρτίου 2019 στην Επαρχιακή Οδό Αίγινας – Πέρδικας, στο ύψος του Μαραθώνα. Ήταν συνοδηγός σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε ο 20χρονος φίλος του, που επίσης σκοτώθηκε.

Η μοτοσικλέτα ξέφυγε από την πορεία της όταν το απορριμματοφόρο του Δήμου βρέθηκε στο δρόμο τους, στο αντίθετο ρεύμα. Προσέκρουσε στην μπάρα με τις κακοτεχνίες και κατέληξε στην κοίτη ενός ρέματος.

Πηγή: anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση Μέτρων: Επιστρέφει η μουσική σε καφέ, εστιατόρια και μπαρ - Τι αλλάζει στο ωράριο κυκλοφορίας