ΠΑΙΔΕΙΑ

Πανελλήνιες 2021: Θέμα Έκθεσης - Θέματα Νεοελληνική Γλώσσα - Τι ώρα θα τα μάθουμε

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021
Intime News

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, σήμερα και αύριο (14-15 Ιουνίου) για περίπου 100.000 υποψήφιους των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα διεκδικήσουν 77.415 θέσεις που οδηγούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Tο μάθημα που θα εξεταστούν σήμερα οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Όλα τα θέματα και οι απαντήσεις στο Newsbomb.gr.

Το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι η Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία - Έκθεση για τα ΓΕΛ και την Τρίτη (15/6) τα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ.

Η ώρα έναρξης της εξέτασης έχει οριστεί στις 8:30 π.μ. και οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 8.00 π.μ..

Κατά τα παραπάνω, λοιπόν, οι μαθητές θα μάθουν το θέμα της Έκθεσης στις 08.30, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους, αυτό θα γίνει γνωστό στις 10.00.

Οι αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος στις Πανελλήνιες είναι η κατάθεση δυο μηχανογραφικών (για φοίτηση σε ΑΕΙ και Δημόσιο ΙΕΚ), η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), η αύξηση του αριθμού των εισακτέων σε κάποιες σχολές, η μείωση σε άλλες και η ενημέρωση των υποψηφίων με SMS για τη βαθμολογία τους και για το τμήμα ή σχολή επιτυχίας τους. Επίσης, επανέρχονται οι Συντελεστές Βαρύτητας του 2019 για τον υπολογισμό των βαθμολογικών επιδόσεων των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Στην αίθουσα της εξέτασης οι υποψήφιοι απαγορεύεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και οποιαδήποτε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών ή επικοινωνίας. Επιτρέπεται να έχουν στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό. Το μολύβι γενικά δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων).

Εάν ασθενήσει κάποιος υποψήφιος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.

Για μία ακόμη χρονιά, το Νewsbomb.gr θα βρίσκεται στο πλευρό των υποψηφίων.

Το Νewsbomb.gr, σε συνεργασία με τα φροντιστήρια «ΝEO», θα ενημερώνει έγκυρα και έγκαιρα για τα θέματα των Πανελληνίων 2021 και τις απαντήσεις τους, καθώς και όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2021, έως ότου ανακοινωθούν στα τέλη Αυγούστου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021 LIVE: Πρόγραμμα, θέματα, απαντήσεις, βάσεις - Συνεχής ενημέρωση

Πανελλήνιες- Πανελλαδικές 2021: Σε ποιες σχολές αναμένεται να αυξηθούν οι βάσεις εισαγωγής και γιατί

Πανελλήνιες 2021: Οδηγίες για την ασφαλή διεξαγωγή των εξετάσεων - Μέτρα προστασίας και self-test