ΥΓΕΙΑ

Επιτροπή Εμβολιασμών: Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 στην Ελλάδα

Επιτροπή Εμβολιασμών: Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60 στην Ελλάδα

Εμβόλιο κορονοϊού: Προς κατάργηση το AstraZeneca για τους κάτω των 60 στην Ελλάδα. Τι εισηγείται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Να σταματήσει ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της AstraZeneca στους πολίτες των κάτω των 60 ετών εισηγείται η επιτροπή Εμβολιασμών στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, η Επιτροπή εισηγείται να μην γίνεται το εμβόλιο αυτό σε ηλικίες κάτω των 60 ετών, ενώ παράλληλα να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ένα από τα άλλα τρία διαθέσιμα σκευάσματα.

Ερώτημα αποτελεί, εάν θα ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί με Astrazeneca όσων έχουν κάνει την πρώτη δόση και είναι κάτω των 60 ή δεν θα κλείνονται νέα ραντεβού.

Διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν στη σημερινή ενημέρωση από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Για το θέμα αναμένεται σε κάθε περίπτωση και η εισήγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εθνική επιτροπή εμβολιασμών θα ακολουθήσει τη σύσταση του ΕΜΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2021 - Νεοελληνική Γλώσσα - Έκθεση: Δείτε ΕΔΩ τις απαντήσεις