ΕΛΛΑΔΑ

Σοκ στη Χαλκιδική: 14χρονος κατέρρευσε στο γήπεδο ενώ έκανε προπόνηση

Σοκ στη Χαλκιδική: 14χρονος κατέρρευσε στο γήπεδο ενώ έκανε προπόνηση

Σωτήρια αποδείχθηκε η έγκαιρη παρέμβαση του προπονητή και των γιατρών - Ο 14χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ένας 14χρονος ποδοσφαιριστής ο οποίος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της προπόνησης της ομάδας του σε γήπεδο στα Μουδανιά.

Σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.com το περιστατικό έγινε την περασμένη Πέμπτη (10.06.2021), κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Ακαδημίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του Π.Ο Μουδανιών.

Η κινητοποίηση όσων βρίσκονταν στο σημείο ήταν άμεση ενώ έγιναν προσπάθειες για να επανέλθει ο 14χρονος. Μάλιστα οι γνώσεις που είχαν οι προπονητές πάνω σε θέματα άμεσης βοήθειας και η άμεση κινητοποίηση γιατρών που είτε κλήθηκαν είτε ήταν παρών συνέβαλαν στο να επανέλθει το παιδί.

«Ο μικρός ποδοσφαιριστής έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο γήπεδο. Ευτυχώς που ήμασταν εκεί. Χάσαμε το φως μας αλλά εκεί δεν σκέφτεσαι τίποτα παρά να βοηθήσεις όπως μπορείς. Άπαντες κινηθήκαμε άμεσα και σε χρόνο μηδέν είχαμε απινιδωτή, γιατρό αλλά και εμείς που γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες επαναφέραμε το παιδί», ανέφεραν άνθρωποι της ακαδημίας μιλώντας στο xalkidikipolitiki.com. Σημειώνεται πως σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της ομάδας του ΠΟ Μουδανιών το ασθενοφόρο καθυστέρησε να φτάσει στο γήπεδο για περίπου μισή ώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 472 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 18 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 353 οι διασωληνωμένοι