ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 16 Ιουνίου: Χειρόφρενο για 24 ώρες στους συρμούς του Μετρό - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Απεργία 16 Ιουνίου: Χειρόφρενο για 24 ώρες στους συρμούς του Μετρό - Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας

Σε νέα 24ωρη απεργία προχωρούν τη Τετάρτη (16/6), οι εργαζόμενοι του μετρό, αντιδρώντας για τον νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ), συμμετέχει στις κινητοποιήσεις καθώς επίσης και στο συλλαλλητήριο που διοργανώνεται στις 18:00 το απόγευμα διαδηλώνοντας ενάντια στην κατάργηση του 8ώρου, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας, την κατάργηση του ΣΕΠΕ, την αποδυνάμωση της απεργίας, την κατάργηση των ΣΣΕ και την επίθεση στα συνδικάτα.

Πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία

Με δύο στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Ετσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ την ημέρα των κινητοποιήσεων.

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη διοργάνωση πορείας διαμαρτυρίαςστις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το "παρών" τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!» αναφέρει στην ανακοίνωση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 472 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 18 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 353 οι διασωληνωμένοι