ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ξεσπά ο σύζυγος της 44χρονης για την αλλαγή με το Astrazeneca - «Σαν να ομολόγησαν έγκλημα»

Κρήτη γυναίκα θρόμβωση Astrazeneca

Oργισμένος εμφανίστηκε ο σύζυγος της 44χρονης από την Κρήτη που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με Astrazeneca και τελικά κατέληξε - «Είναι σαν να ομολόγησαν έγκλημα»

Ξέσπασε ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη που υπέστη θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Astrazeneca και τελικά κατέληξε, με την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών να προχωρήσει σε σύσταση χρήσης του συγκεκριμένου εμβολίου μόνο για τους άνω των 60 στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Κρυοβρυσανάκης, ο σύζυγος της 44χρονης Γλυκερίας από την Κρήτη, εξήγησε ότι αποφάσισε να μιλήσει γιατί «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κοροϊδία».

«Είναι σαν να λένε χάσαμε έναν άνθρωπο, αλλά δεν πειράζει, σώσαμε άλλους», είπε στον ΑΝΤ1.

«Θέλω η επιτροπή να εξηγήσει στα παιδιά μου γιατί χάθηκε η μητέρα τους για να σωθούν άλλοι» συνέχισε το ξέσπασμά του ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του ήταν υπέρ των εμβολιασμών και έδωσαν αγώνα γι’ αυτό.

Αναφερόμενος, δε, στην επιτροπή εμβολιασμού ο κ. Κρυοβρυσανάκης είπε ότι «ανερυθρίαστα λένε ότι κάναμε το εμβόλιο αυτό γιατί δεν είχαμε άλλα εμβόλια» και σημείωσε ότι η επιτροπή με αυτό που κάνει «είναι σαν να ομολογεί ότι έχει κάνει ένα έγκλημα».

Αποκάλυψε, δε, ότι την περίοδο που η σύζυγός του ήταν στο νοσοκομείο και οι γιατροί έλεγαν ότι ενδέχεται το πρόβλημά της να οφείλεται στον εμβολιασμό, εκείνη του είχε ζητήσει να μην ξαναμιλήσει σε δημοσιογράφο, καθώς δεν ήθελε να γίνει σημαία των αντιεμβολιαστών.

Νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών οδηγήθηκε στην απόφαση το εμβόλιο της AstraZeneca να χορηγείται μόνο σε πολίτες άνω των 60 ετών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η πιθανότητα να αρρωστήσεις βαριά από κορoνοϊό εξαρτάται από την πιθανότητα να κολλήσεις επί την πιθανότητα να νοσήσεις βαριά. «Μέχρι πριν δύο μήνες η πιθανότητα αυτή ήταν μεγάλη. Πλέον έχει μειωθεί, γιατί έχεις λιγότερες πιθανότητες να κολλήσεις. Και ειδικά στους νέους η πιθανότητα να νοσήσουν βαριά τώρα είναι πολύ μικρότερη. Αυτή η πιθανότητα είναι συγκρίσιμη με το να πάθεις κάτι από τον εμβολιασμό. Συνεπώς η Επιτροπή έκρινε ότι υπάρχει η δυνατότητα να περιμένει κανείς 1-2 μήνες, όσο χρειάζεται, για να κάνει εμβόλιο mRNA», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, επισήμανε ότι η πιθανότητα να προκληθεί θρόμβωση από το εμβόλιο της AstraZeneca παραμένει χαμηλή, 1 προς 150.000. «Δεν έχει αλλάξει η πιθανότητα για παρενέργεια του εμβολίου. Έχει αλλάξει η πιθανότητα να νοσήσεις βαριά από Covid», επισήμανε.

Πρόσθεσε δε ότι την εποχή που άνοιξε η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 30-45 ετών για εμβολιασμό μόνο με AstraZeneca, μπορεί να μην υπήρχε μεγάλη διαθεσιμότητα εμβολίων, διότι το ύψιστο ήταν να εμβολιαστεί πάρα πολύ γρήγορα ο πληθυσμός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: «Κρυφός άσσος» στο μανίκι των Γάλλων – Κορβέτες Gowind για να «σβήσουν» τους Ολλανδούς