ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Αργή αλλά σταδιακή η αποκλιμάκωση της πανδημίας – Ο σημαντικός ρόλος των εμβολίων

Κορονοϊός: Αργή αλλά σταδιακή η αποκλιμάκωση της πανδημίας – Ο σημαντικός ρόλος των εμβολίων

Κορονοϊός: Αργή αλλά σταδιακή είναι η αποκλιμάκωση της πανδημίας του κορoνοϊού στη χώρα, γεγονός στο οποίο έχουν συντελέσει σε μεγάλο βαθμό τα εμβόλια.

«Αποτέλεσμα του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών είναι η αργή αλλά σταθερή αποκλιμάκωση», τονίσει ο Αθανάσιος Δημόπουλος, πρύτανης ΕΚΠΑ, κάτι που φαίνεται σε συνδυασμό με το άνοιγμα της κοινωνίας και τη μείωση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

«Το στοίχημα είναι να συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό έτσι ώστε το φθινόπωρο να έχουμε φτάσει στο 70% πλήρως εμβολιασμού».

Λογική η δυσπιστία απέναντι στο Astrazeneca

Σχετικά με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο πρύτανης τόνισε ότι είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία από τον κόσμο, μετά και τις τελευταίες ανακοινώσεις που έχουν γίνει.

«Είναι λογικό να υπάρχει δυσπιστία για ένα πρόγραμμα εμβολιασμών που είναι εντελώς νέο. Μιλάμε για κάτι το οποίο εξελίσσεται μπροστά μας. Οι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες δεν ήταν δυνατό να προβλεφθούν στα πλαίσια των κλινικών μελετών».

Ωστόσο, η σύσταση για τη 2η δόση του ίδιου εμβολίου παραμένει η ίδια, καθώς όποιος έχει λάβει την 1η χωρίς προβλήματα, συστήνεται να κάνει και τη 2η.

«Όποιος έχει κάνει την 1η δόση χωρίς κάποιο πρόβλημα, ενδείκνυται σε εύλογο χρονικό διάστημα, να πάρει και τη 2η δόση», ανέφερε χαραςκτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.

Να επικεντρωθούμε στον εμβολιασμό των ενηλίκων

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι αρχικά θα πρέπει να γίνει ο εμβολιασμός των ενηλίκων.

«Να στηρίξουμε τον εμβολιασμό των ενηλίκων, 16 ετών και πάνω και να περιμένουμε να δούμε το φθινόπωρο πως θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση και ενδεχομένως σε εκείνη τη φάση να προκύψει εμβολιασμός παιδιών που είναι πιο ευάλωτα στο να νοσήσουν και να χρειαστούν νοσηλεία».

«Το σημαντικό είναι ότι πάμε καλά επειδή γίνονται οι εμβολιασμοί στην ώρα τους», κατέληξε ο κ. Δημόπουλος.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αναλυτικά όσα είπε ο πρύτανης ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος:

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Θρίλερ στη ΓΑΔΑ! Ως «μάρτυρας» εκλήθη ο πιλότος – Το ρολόι - κινητό και η άρση απορρήτου