ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Το πρωί αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάιν και το βράδυ ομολόγησε τη δολοφονία της

Γλυκά Νερά: Το πρωί αγκάλιαζε την μητέρα της Καρολάιν και το βράδυ ομολόγησε τη δολοφονία της

Γλυκά Νερά: Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα με τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με τον 32χρονο πιλότο και σύζυγο της να ομολογεί ότι ότι εκείνος που σκότωσε τη μητέρα οτ παιδιού του.

Την ώρα που πολλά από τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα και αναμένεται να απαντηθούν το επόμενο διάστημα, αυτό που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι η συμπεριφορά του δράστη καθώς λίγες ώρες πριν ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη ήταν στην Αλόννησο για το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν.

Ο πιλότος προσπαθούσε να παρηγορήσει την μητέρα της Καρολάιν κρατώντας την αγκαλιά. Μάλιστα φαινόταν ότι έκλαιγε.

Πού να ήξερε τότε η μητέρα της 20χρονης Καρολάιν ότι έβρισκε παρηγοριά στην αγκαλιά του καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του παιδιού της…

Δείτε εικόνες από το μνημόσυνο στην Αλόννησο στο βίντεο του Star που ακολουθεί:

Το χρονικό της εξιχνίασης του εγκλήματος

Όταν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών μετέφεραν με διαδικασίες «εξπρές» τον 32χρονο σύζυγο της Καρολάιν από την Αλόννησο στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ήλπιζαν ότι οι απαντήσεις που θα τους δώσει θα οδηγήσουν σε άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά.

Η κατάθεση του πιλότου στα γραφεία του 11ου ορόφου στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ήταν μαραθώνια. Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας έμειναν «κλειδωμένοι» σε ένα δωμάτιο μαζί με τον 32χρονο, στον οποίο έκαναν κρίσιμες ερωτήσεις για την υπόθεση.

Ο 32χρονος επέμενε ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία της συζύγου του. Το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε πολλές άλλες καταθέσεις που είχε δώσει στους ίδιους αξιωματικούς.

Οι αστυνομικοί ήταν βέβαιοι ότι υπάρχουν στοιχεία σε βάρος του πιλότου, με τη μαραθώνια κατάθεση του 32χρονου στη ΓΑΔΑ να ολοκληρώνεται με την ομολογία του.

Τα στοιχεία που ξεκλείδωσαν την υπόθεση

Τα στοιχεία σε βάρος του πιλότου προέκυψαν από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Τρία ήταν τα καθοριστικά σημεία:

  • Το πρώτο ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού.
  • Το δεύτερο οι αναλύσεις που έγιναν ύστερα από την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων (συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου πιλότου.
  • Το τρίτο αφορά στην ανάλυση που έγινε στο βιομετρικό ρολόι που φορούσε η 20χρονη Καρολάιν την ώρα της δολοφονίας της. Η 20χρονη φορούσε το βιομετρικό ρολόι και κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δολοφόνο το ρολόι ήταν στο χέρι της. Το ρολόι αυτό έδειξε στους αστυνομικούς τους παλμούς της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια προσπάθησαν να εξακριβώσουν εάν οι παλμοί της 20χρονης Καρολάιν σταμάτησαν την ώρα κατά την οποία δηλώθηκε ότι έγινε η δολοφονία της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι τεχνικές αναλύσεις και η εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών οδηγούσαν τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν εντοπίσει ένα στοιχείο-«κλειδί», το οποίο ξετύλιξε τις έρευνες και επέσπευσε τις διαδικασίες εξιχνίασης του εγκλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης, κλήθηκε για «επείγουσα» κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι «επιστρατεύτηκε» το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά του στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ο πιλότος βρισκόταν στο μνημόσυνο της 20χρονης στην Αλόννησο, όταν ξαφνικά στο νησί προσγειώθηκε ελικόπτερο με αστυνομικούς της Ασφάλειας που του ζήτησαν διακριτικά να τους ακολουθήσει.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προχώρησαν σε τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεις από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση. Μεταξύ άλλων, καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη των ερευνών διαδραμάτισε η κατάθεση ατόμου που πήγαινε στη μεζονέτα του ζευγαριού για να κάνει εργασίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους για να διαπιστώσουν το χρόνο κατά τον οποίο αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικών των καμερών ασφαλείας του σπιτιού.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έγινε προσπάθεια ανάσυρσης των εικόνων, χωρίς όμως να είναι δυνατή η ανάκτηση του υλικού. Ωστόσο, κατά τις εργαστηριακές εξετάσεις φαίνεται ότι προέκυψαν άλλα χρήσιμα αποτελέσματα που οδήγησαν σε συμπεράσματα για την ταυτότητα του δράστη. Εν τέλει, ο 32χρονος μετά από κατάθεση 6,5 ωρών στη ΓΑΔΑ, ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της 20χρονης - Τα στοιχεία που «ξεκλείδωσαν» την υπόθεση