ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο «φως» οι συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τον πιλότο

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Στο «φως» οι συνομιλίες της Αγγελικής Νικολούλη με τον πιλότο

Δολοφονία Γλυκά Νερά: Με τις καταιγιστικές εξελίξεις στο έγκλημα που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά με θύμα την 20χρονη Καρολάιν ασχολήθηκε στην έκτακτη χθεσινοβραδινή εκπομπή «Φως στο Τούνελ» η Αγγελική Νικολούλη.

Το παρασκήνιο της πολύκροτης υπόθεσης αλλά και οι κατ’ ιδίαν συνομιλίες που είχε η Αγγελική Νικολούλη με τον καθ’ ομολογίαν συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, καθήλωσαν τους τηλεθεατές.

Η δημοσιογράφος διατηρούσε άμεση επαφή με τον πιλότο όλες αυτές τις τριάντα επτά ημέρες από τη δολοφονία, έως την ομολογία του. Φαίνεται πως φοβόταν μήπως εκτεθεί και απέφευγε να συναντηθεί με την Αγγελική, που του ζητούσε επίμονα να μιλήσουν από κοντά για την Καρολάιν και τα όσα συνέβησαν στη μεζονέτα που έμεναν με το μικρό κοριτσάκι τους.

Το σατανικό του σχέδιο να σκηνοθετήσει τη ληστεία μετά τη δολοφονία, φαίνεται πως το αντέγραψε από την επίθεση στο σπίτι του συναδέλφου και εκπαιδευτή του στα Μέγαρα.

Το ρεσιτάλ υποκρισίας και το θέατρο συνεχίστηκε μέχρι να αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μοιραίο βράδυ της Τρίτης 11 Μαΐου.

Η δολοφονία, που πάγωσε την κοινή γνώμη και απασχόλησε τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, εξιχνιάστηκε την ημέρα του μνημόσυνου της αδικοχαμένης μητέρας.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής έσπευσε στην Αλόννησο, όπου τελούνταν το μνημόσυνο για τις σαράντα ημέρες από τη δολοφονία της Καρολάιν. Όταν ο Μπάμπης είδε τους αστυνομικούς, κατάλαβε πως το σχέδιό του είχε αποτύχει και πλέον είχαν όλα τελειώσει.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν λίγες ώρες αργότερα να αποσπάσουν την ομολογία του, με τα στοιχεία που συνέλλεξαν και του παρουσίασαν.

Στην εκπομπή είχαν φτάσει πληροφορίες για τα όσα η ίδια η Καρολάιν είχε εκμυστηρευτεί στο φιλικό της περιβάλλον. Φαινόταν να περνά δύσκολα το τελευταίο διάστημα και να σκέφτεται το χωρισμό. Οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και άφηνε να εννοηθεί ότι κάποιο τρίτο πρόσωπο είχε μπει ανάμεσά τους.

Το τηλεφώνημα που έγινε κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκπομπής, επιβεβαίωσε τις υποψίες. Το άτομο που μίλησε με την Αγγελική, έδωσε με λεπτομέρειες το τι συνέβαινε τον τελευταίο καιρό που είχε πληγώσει την άτυχη κοπέλα.

Εντύπωση προκάλεσε η ανάρτηση που είχε κάνει στο Facebook πριν από χρόνια η Καρολάιν για τον μεγάλο της έρωτα, που πετούσε στα σύννεφα… Συγκεκριμένα έγραφε:

«Είσαι το μόνο λουλούδι που θα έκοβα και ας μάτωνε όλο μου το χέρι από τα αγκάθια».

Οι συνομιλίες του πιλότου με την Αγγελική

Ο πιλότος υποδυόταν το θύμα σ’ ένα καλοστημένο ρόλο που έπαιζε, μιλώντας με την Αγγελική. Προσπαθούσε με κάθε τρόπο να θολώσει τα νερά και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες. Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Σε αυτή τη φάση της έρευνας μου έχει ζητηθεί να μη δημοσιοποιούνται συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί η παρερμηνεία από τον κόσμο μπορεί να δυσκολέψει ή να καθυστερήσει τη διαδικασία, κάτι που κανείς μας δε θέλει, ακόμα και σε μία αξιόπιστη εκπομπή όπως τη δική σας. Είμαι ακόμα σε κακή κατάσταση κυρία Νικολούλη για να μιλήσω για τη γυναίκα μου. Με πονάει. Ξέρω ότι θέλετε να βοηθήσετε όπως κάνετε πάντα, ελπίζω σύντομα να μπορούμε να μιλήσουμε. Είμαι κάθε μέρα με την Αστυνομία που τρέχει πάρα πολύ την έρευνα. Και τους έχω δείξει εμπιστοσύνη».

Όταν η Αγγελική επέμενε να τον συναντήσει, εκείνος έβρισκε συνεχώς δικαιολογίες. Ακόμη και τη μέρα που είχαν κανονίσει να τα πουν.

«Ότι δουλειές έχω με την Αστυνομία, θα κρατήσουν πιστεύω μέχρι νωρίς το απόγευμα, όχι πιο αργά».

Στο άκουσμα της κάμερας, που θα είχε μαζί της η Αγγελική, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συνάντηση, χωρίς όμως να στοχοποιηθεί.

«Για κάμερα είναι πάρα πολύ νωρίς. Δεν είμαι καλά για να μιλήσω. Ακόμα και να σφίξω τα δόντια, δε θα ωφελήσει στην εξιχνίαση σε αυτή τη φάση. Να ξέρετε ότι δεν υπάρχει πλάνο να μιλήσω σε άλλο μέσο. Όταν είμαι λίγο καλύτερα, θα είστε η πρώτη που θα το μάθετε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, όταν συνέβαινε κάτι, που δεν μπορούσε να ελέγξει. Η ευγένεια απομακρυνόταν και τη θέση τη έπαιρνε μία άλλη εικόνα. Μιλούσε στον ενικό και απαιτούσε απαντήσεις ορθά – κοφτά.

«Μόλις μου μεταφέρανε ότι πήρε τηλέφωνο ένας ιερέας στην εκπομπή και είπε ότι η γυναίκα μου απευθύνθηκε σ’ εκείνον και ανέφερε υποτιθέμενα προβλήματα μεταξύ μας. Αν αυτός που πήρε είναι όντως ιερέας, πράγμα απίθανο, τότε η ψευδομαρτυρία του είναι από καθαρή κακία που δεν ταιριάζει σε κληρικό και θα λογοδοτήσει. Θέλω όνομα, τηλέφωνο και ενορία. Εκτός από την εισαγγελία, θα πάνε και στην αρχιεπισκοπή όλα τα στοιχεία. Προλαβαίνει να με πάρει ένα τηλέφωνο. Επειδή είμαι καλός άνθρωπος, θα του δώσω μια ευκαιρία να απολογηθεί πριν δει το όνομά του σε δικογραφία. Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι εκτός από αμαρτία είναι και παράνομο να ψευδομαρτυρεί κάποιος με δόλο…»

«Τέτοια σκηνοθεσία;»

Μετά την ομολογία του πιλότου που «πάγωσε» το πανελλήνιο, ο εκπαιδευτής του μίλησε στην εκπομπή για το ενδεχόμενο να «εμπνεύστηκε» τη ληστεία από αυτή που έγινε σε βάρος του.

Όπως είχε αποκαλύψει η εκπομπή, το 2018 ο εκπαιδευτής του Μπάμπη και η γυναίκα του, έπεσαν θύματα τριών αδίστακτων κακοποιών μέσα στο σπίτι τους. Η ληστεία ήταν «καρμπόν» με αυτή που περιέγραφε ο πιλότος.

«Την ήξερε την ιστορία», λέει ο εκπαιδευτής και συμπληρώνει: «Τέτοια σκηνοθεσία; Τι να πω;»

Τα τελευταία χρόνια τον έβλεπε μόνο για καφέ, αλλά όλοι στην εταιρεία τον είχαν σαν παιδί τους.

«Έκλεισε η εταιρεία για να τον πάνε στην κηδεία. Και στο μνημόσυνο τον μετέφερε πάλι η εταιρία στην Αλόννησο», κατέληξε.

«Οδηγούσε και έπεσε αφηρημένος στο αυτοκίνητο της εγγονής μου…»

Σύμφωνα με γείτονα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, που μίλησε στην εκπομπή, ο καθ’ ομολογίαν δράστης περίπου ένα μήνα πριν από τη δολοφονία, τράκαρε το αυτοκίνητο της εγγονής του επειδή αφαιρέθηκε μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.

Ένας άλλος μάρτυρας και γείτονας της άτυχης Καρολάιν, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής, είπε πως το πρωινό που αποκαλύφθηκε το έγκλημα, ο πιλότος καθόταν στο πεζοδρόμιο και έκλαιγε κρατώντας το μωρό του.

Πηγή: anikolouli.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Το «μεγάλο κόλπο» της ΕΛ.ΑΣ. με το ελικόπτερο -Η Καρολάιν ήταν αποφασισμένη για διαζύγιο