ΕΛΛΑΔΑ

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr:Το 4ο κύμα θα οφείλεται στις μεταλλάξεις – Ανησυχούν Δέλτα και Νιγηριανή

Σαρηγιάννης στο Newsbomb.gr:Το 4ο κύμα θα οφείλεται στις μεταλλάξεις – Ανησυχούν Δέλτα και Νιγηριανή

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι μεταλλάξεις του κορονοϊού που φαίνεται να επικρατούν και να κάνουν τον ιό πιο μεταδοτικό – Τι λέει στο Newsbomb.gr o καθηγητή Δημοσθένης Σαρηγιάννης Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ για το ενδεχόμενο 4ου κύματος από το φθινόπωρο – Ποιες μεταλλάξεις έχουν μπει στο «μικροσκόπιο»

«Αν υπάρξει τέταρτο κύμα αυτό θα οφείλεται στις μεταλλάξεις. Αυτό το διάστημα με την ομάδα μου μελετάμε τα στοιχεία που υπάρχουν από την μετάλλαξη Δέλτα αλλά και την Νιγηριανή που φαίνεται να έχουν επικρατήσεις και να είναι οι πλέον μεταδοτικές».

Με τα λόγια αυτά περιέγραψε στο Newsbomb.gr, ο καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη Καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ την κατάσταση σήμερα εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι.

Όσον αφορά στην πορεία αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος ο κ. Σαρηγιάννης πρόσθεσε ότι εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.

Η κατάσταση σήμερα

Τα τελευταία εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν την Κυριακή 21/6 - σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ - ήταν 248, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 418.342 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 900 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.548 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η διαχρονική εξέλιξη των συνολικών κρουσμάτων και συνολικού αριθμού των θανάτων ασθενών COVID-19 παρουσιάζεται στο ακόλουθο διάγραμμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (64.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 84.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.611 ασθενείς.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»