ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος πιλότου στο Newsbomb.gr - «Είναι πιεσμένος, δεν θα αλλάξει την ομολογία του»

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος πιλότου στο Newsbomb.gr - «Είναι πιεσμένος, δεν θα αλλάξει την ομολογία του»
INTIME

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Αύριο (22/6) θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 33ρονος συζυγοκτόνος, οπότε και αρχίζει η κύρια φάση της ανάκρισης - Νέα ερωτήματα γεννούνται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της σκοτεινής υπόθεσης - Τι αναφέρει στο Newsbomb.gr ο συνήγορος του 33χρονου, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Κάθε στοιχείο που «πέφτει στο τραπέζι», εξετάζουν εξονυχιστικά οι Αρχές, ώστε να καταλήξουν με σιγουριά αν κρύβεται και κάτι άλλο από πίσω τη συζυγοκτονία.

Για την υπερασπιστική γραμμή αλλά και την ψυχολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μετά την αποκάλυψη της αλήθειας μίλησε στο Newsbomb.gr, ο ένας εκ των δύο συνηγόρων του 33χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη, κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης

Σύμφωνα με όσα είπε: «Η ψυχολογία του πελάτη μου είναι πολύ άσχημη για το κακό που προξένησε. Επίσης, είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένος και πιεσμένος. Ωστόσο θα πρέπει να σας πω ότι δεν θα αλλάξει τίποτα από την ομολογία του».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σχετικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανέφερε ότι αυτό που θα κάνουν είναι να φωτίσουν κάθε πτυχή του εγκλήματος το οποίο ο πελάτης τους έχει ομολογήσει.

Επίσης ο κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης επανέλαβε στο Newsbomb.gr ότι η δολοφονία της 20χρονης, δεν ήταν προσχεδιασμένη, σημειώνοντας ότι δεν υπήρχε κίνητρο για την ειδεχθή αυτή πράξη, ούτε και εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Και πρόσθεσε: «βούληση (σ.σ. του πιλότου) ήταν να ομολογήσει την πράξη του. Γνώμονας ήταν το παιδί του, να είναι κοντά του».

Τι υποστήριζε ο δολοφόνος πριν την ομολογία - Το οικόπεδο και η «χαρούμενη οικογένεια»

Την εικόνα μια χαρούμενης οικογένειας, ιδιαιτέρως ευτυχισμένης, που έκανε σχέδια για το μέλλον και καταστράφηκε από την είσοδο των υποτιθέμενων ληστών στο σπίτι του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά παρουσίαζε στους αστυνομικούς ο 33χρονος πιλότος.

«Με τη γυναίκα μου είχαμε φτιάξει μια χαρούμενη οικογένεια και ήμασταν ευτυχισμένοι που θα μπαίναμε σε λίγο καιρό στο δικό μας σπίτι, όμως αυτό το τραγικό που συνέβη μας κατέστρεψε» είπε σε μια από τις προανακριτικές του καταθέσεις ο πιλότος, που εμφανίστηκε στους αστυνομικούς για να βοηθήσει -όπως είπε- στην έρευνα.

«Από όταν πήγαμε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, η ζωή μας μπήκε σε μια ροή. Συγκεκριμένα, μετά το γάμο μας η Καρολάιν έμεινε έγκυος. Ενώ στην αρχή δεν ήταν κάτι που το είχαμε προγραμματίσει στη συνέχεια η ιδέα του παιδιού μας έκανε χαρούμενους. Για το λόγο αυτό και όταν απέβαλε, είχαμε πέσει πολύ ψυχολογικά. Προσπαθήσαμε να το ξεπεράσουμε και σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι λίγο καιρό μετά ξανά έμεινε έγκυος στην κόρη μας την Λυδία που σήμερα είναι 11 μηνών», υποστήριξε ο κατηγορούμενος.

Μάλιστα, αν και ήταν μια δύσκολη περίοδος για το ζευγάρι - όπως κατάθεσε- ανταποκρίθηκαν πολύ καλά.

«Είχαμε μπει σε μια ροή στη ζωή μας και κάναμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Ένα από αυτά ήταν αγοράσουμε το δικό μας σπίτι, ώστε να είμαστε πιο άνετα στο δικό μας χώρο. Έτσι λοιπόν περίπου το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε για να αγοράσουμε σπίτι. (…) Αρχίσαμε να ψάχνουμε συγκεκριμένα για την περιοχή Διώνη στην Παλλήνη. Παράλληλα μιλούσαμε και με κάποιους κατασκευαστές και τελικά φτάσαμε στο σημείο όπου καταλήξαμε να κάνουμε την κατασκευή σε εταιρεία» ανέφερε και συμπλήρωσε πως αγόρασαν το οικόπεδο 55.000 ευρώ ενώ το σπίτι θα κόστιζε 190.000 ευρώ, για τα οποία έλαβαν 160.000 σε δάνειο. Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν δολοφονήσει την Καρολάιν, ο πιλότος και η κοπέλα, υπέγραψαν τα συμβόλαια του κτήματος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η 20χρονη αν και φοιτούσε στο πανεπιστήμιο Πειραιά, όταν έμεινε έγκυος σταμάτησε να πηγαίνει γιατί «δεν ήθελε να ασχοληθεί με αυτό το αντικείμενο». Περιγράφοντας τη σχέση τους, παρουσίασε ένα «αυτοκόλλητο» ζευγάρι που πήγαινε παντού μαζί. «Ειδικά δε από όταν γεννήθηκε η κόρη μας ήταν συνέχεια με τη μικρή και όταν επέστρεφα εγώ από τη δουλειά ή όταν δεν πήγαινα ήμασταν συνέχεια μαζί, κάναμε διάφορες δουλειές και βόλτες με τη μικρή, τόσο με το αυτοκίνητο όσο και με τα πόδια, που ήταν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Επίσης είχαμε και συνδρομή στο Αττικό πάρκο όπου πηγαίναμε πολύ συχνά».

Μιλώντας στους αστυνομικούς για το ποια ήταν η Καρολάιν, ο 33χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος, έκανε λόγο για έναν «έξυπνο άνθρωπο, δημιουργικό, με χιούμορ και φαντασία».

«Ήταν συμπαθής σε όλους τους ανθρώπους. Παρότι εδώ στην Αθήνα δεν είχε δικό της μεγάλο κύκλο φίλων, ερχόταν συχνά σε επαφή με τον δικό μου κύκλο. Σας λέω λοιπόν ότι τόσο οι πολύ στενοί μου φίλοι όσο και οι άνθρωποι που έκανα λιγότερο παρέα, όσοι από αυτούς την είχανε γνωρίσει την είχα συμπαθήσει. Ήταν μια κοπέλα που παρά το νεαρό της ηλικίας της, έπαιρνε πρωτοβουλίες έβρισκε λύσεις και ήταν δραστήρια. Θα σας πω μόνο ένα παράδειγμα» είπε ο 33χρονος και αναγέρθηκε στην οργάνωση του γάμου τους σε παραλία της Πορτογαλίας, την οποία είχα αναλάβει η Καρολάιν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.