ΕΛΛΑΔΑ

Πότε βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις

Πότε βγάζουμε τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις
INTIME NEWS

Τέλος στις μάσκες για τους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να μπει μέσα στις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η απόφαση για την κατάργηση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είναι θέμα ημερών, ενώ η ακριβής ημερομηνία πιθανότατα θα οριστεί ακόμα και πριν το Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα οι ειδικοί συνεδριάζουν σήμερα Τετάρτη (23/6), οπότε είναι πιθανό να υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ θα υπάρξει σύσταση για χρήση μάσκας σε πολυσύχναστα σημεία, ενώ υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση μάσκας σε θεάματα, όπως θέατρα και συναυλίες, στα μέσα μεταφοράς και σε εμπορικά καταστήματα.

«Έως τις αρχές του 2022 τον κορονοϊό θα τον αντιμετωπίζουμε σαν γρίπη», τόνισε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των Ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ την Τρίτη.

Εξήγησε ότι αν μέχρι το φθινόπωρο το τείχος ανοσίας φτάσει το 70-80% ίσως οι μεταλλάξεις να μην «βρουν χώρο» για να επικρατήσουν. Ωστόσο, ανέφερε πως ακόμα είναι θεωρητικός ο κίνδυνος και πως σε μια τέτοια περίπτωση ίσως θα πρέπει να τροποποιηθούν τα εμβόλια.

Στις αποφάσεις για την άρση της υποχρεωτικότητας στη χρήση των μασκών στους εξωτερικούς χώρους αναφέρθηκε την Τρίτη και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους όλοι ελπίζουμε ότι είμαστε κοντά σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβουν οι ειδικοί» είπε συγκεκριμένα.

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση περί παροχής διευκολύνσεων προς τους πλήρως εμβολιασμένους, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως οι πρώτες διευκολύνσεις έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, επικαλούμενη τη μη υποχρέωση χρήσης μάσκας στα γυμναστήρια για τους πλήρως εμβολιασμένους, καθώς και στους όρους επανεκκίνησης των πανηγυριών, που σχετίζονται με το επίπεδο εμβολιασμού κάθε περιοχής και κατέληξε τονίζοντας ότι «η συζήτηση έχει ήδη ανοίξει και θα ανοίγει περισσότερο καθ’ όσον θα προχωρά ο εμβολιασμός. Όταν θα υπάρξουν νεότερα επ’ αυτού, θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.