ΕΛΛΑΔΑ

Γλυκά Νερά: Οι ερωτήσεις στον πιλότο, οι «ευθύνες» στην Καρολάιν και η επιμέλεια του παιδιού

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
Σπύρος Μελισσάρης

«Βροχή» ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο που πέθανε η Καρολάιν φέρεται να δέχτηκε ο 33χρονος πιλότος κατά την απολογία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ιδιαίτερη επιμονή σχετικά με τον τρόπο που πέθανε η Καρολάιν με τον κατηγορούμενο να καλείται να απαντήσει πολλές φορές σε αυτήν την ερώτηση.

Εκείνος φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και προανακριτικά, χωρίς ωστόσο να μπορεί -σύμφωνα πάντα με πληροφορίες- να εξηγήσει το πώς κατάλαβε ότι η 20χρονη κοπέλα είναι νεκρή. Μάλιστα, φέρεται να ερωτήθηκε αν προσπάθησε να την επαναφέρει, με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει πως είχε πανικοβληθεί.

Πάντως, οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, που οδήγησαν τον 33χρονο στην φυλακή. Ο ίδιος φέρεται να ζήτησε -όπως συνηθίζεται- να μην προφυλακιστεί, υποστηρίζοντας πως το έγκλημα δεν ήταν προσχεδιασμένο, αλλά και πως ό,τι έκανε στη συνέχεια, ήταν για να προστατέψει το παιδί του.

Ο κατηγορούμενος δήλωσε μετά ο μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ φέρεται να δήλωσε: «Έχω μετανιώσει πραγματικά για την πράξη μου αυτή. Κατέστρεψα τη ζωή μου και την οικογένειά μου. Έχω πλήρη γνώση πως η συγνώμη είναι μια πολύ μικρή λέξη και σε καμία περίπτωση δεν αρκεί για να απαλύνει το πόνο που προκάλεσα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη γνωριμία του με το θύμα το καλοκαίρι του 2017 στην Αλόννησο, όπου η μητέρα του είχα βρεθεί εκεί ως καθηγήτρια. «Εγώ στο νησί έζησα από τα 10 έως τα 14 μου έτη όπου και αγοράσαμε ένα σπίτι με την ιδιότητα της θερινής κατοικίας οπότε και επισκεπτόμουν το νησί συχνά. Η Caroline έμεινε μόνιμα στο νησί, όπου και ήτο μαθήτρια. Εγώ εργαζόμουν ως πιλότος ελικοπτέρου σε ιδιωτική εταιρεία και ως εκ τούτου επισκεπτόμουν αρκετά συχνά με το ελικόπτερο – αλλά και με οιονδήποτε άλλο τρόπο – το νησί για να τη δω. Αποφασίσαμε να παντρευτούμε το Σεπτέμβριο του 2018 και ο γάμος πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ανήμερα της επετείου της γνωριμίας μας στη Πορτογαλία. Το σπίτι μας στα Γλυκά Νερά το επιλέξαμε τον Απρίλιο του 2019, πριν το γάμο μας και αρχίσαμε να κατοικούμε εκεί από τον Ιούνιο» είπε ο κατηγορούμενος.

Περιγράφοντας την ατυχή εγκυμοσύνη της Καρολάιν, είπε ότι «λίγες εβδομάδες αφού παντρευτήκαμε η Caroline έμεινε έγκυος. Η ιδέα αυτού του παιδιού θα ολοκλήρωνε την οικογένεια και την ευτυχία μας. Δυστυχώς στους τρεις μήνες εγκυμοσύνης η Caroline απέβαλε και έκτοτε η συμπεριφορά της άρχιζε σταδιακά να μεταβάλλεται. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους μένει για δεύτερη φορά έγκυος στη Λυδία μας... Όπως κάθε γονιός νιώθει αμέριστη αγάπη για το παιδί του έτσι και μένα η Λυδία ειδικά και μετά τις περιπέτειες της υγείας της είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο στον κόσμο και η αγάπη που νιώθω για αυτή δεν μου είναι δυνατόν να τη περιγράφω με λόγια».

Ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του, χαρακτήρισε «καταλυτικό» στην συμπεριφορά της Καρολάιν το γεγονός της απώλειας του πρώτου παιδιού: «Από εκείνο το χρονικό σημείο άρχισε να παρουσιάζει επιθετικές εξάρσεις και ξεσπάσματα απέναντί μου. Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την εν λόγω κατάσταση της πρότεινα να επισκεφθούμε μια ψυχολόγο προκειμένου να σώσουμε την οικογένειά μας. Στην αρχή η Caroline δέχθηκε και ήταν τυπική απέναντι στις συνεδρίες, όμως σταδιακά άρχισε να βρίσκει διάφορες δικαιολογίες και εν τέλει τη σταμάτησε. Η ψυχολογία της παρουσίαζε συνεχώς μεταπτώσεις».

Αναφερόμενος στην ημέρα του φόνου, ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι συνέβησαν όσα περιέγραψε και στην αστυνομία, επιμένοντας ότι δεν προσχεδίασε το έγκλημα: «Ως προς τη μέρα του τραγικού γεγονότος το οποίο αναλυτικά περιέγραψα και στις αστυνομικές αρχές κατά το στάδιο της προανάκρισης, θα ήθελα να αναφέρω ουδέποτε το είχα προσχεδιάσει και δεν υπήρχε κανένα απολύτως κίνητρο. Έτερα γεγονότα πυροδότησαν την κατάσταση, καθώς τίποτα δεν είχε προαποφασιστεί. Και πάλι ζητώ συγνώμη και θα ήθελα να επισημάνω ότι σκέψη μου και γνώμονας για ό,τι μετέπειτα συνέβη ήταν η μονάκριβη κόρη μου».

Αμέσως μετά την προφυλάκιση του 33χρονου, ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης υποστήριξε ότι αναμένονται νέα στοιχεία στη δικογραφία, αλλά και πως ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή είπε: «Μακάρι να μπορούσα το χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Μάλιστα, ο κ. Παπαϊωαννιδης ανέφερε ότι ο 33χρονος ζήτησε την τιμωρία του και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Τέλος, υπέβαλε δυο αιτήματα με το πρώτο να αφορά στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, προκειμένου να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα που αφαιρέθηκε η κάρτα sim, καθώς αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο σχετικά με τον σχεδιασμό του εγκλήματος.
Το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για την σχέση μεταξύ τους και να περιγράψουν το αν υπήρχαν διαφωνίες μεταξύ τους.

Η επιμέλεια του παιδιού

Την ίδια στιγμή, στο επίκεντρο της μέριμνας των εισαγγελικών Αρχών βρέθηκε το ζήτημα της επιμέλειας της μικρής Λυδίας, που μετά την δολοφονία της μητέρας της στα Γλυκά Νερά και την ομολογία του φόνου από τον πατέρα της, πρέπει να βρεθεί το ποιος θα αναλάβει την επιμέλεια της.

Ήδη έχουν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου. Μάλιστα, έχουν διαβιβαστεί οι απαραίτητες παραγγελίες στους αρμόδιους κοινωνικούς λειτουργούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και με τις δυο οικογένειες. Αφού εξετάσουν το οικογενειακό περιβάλλον και των δυο πλευρών, θα συντάξουν τις εκθέσεις τους, που θα αποτελέσουν τη βάση για την κρίσιμη απόφαση της επιμέλειας της μικρής Λυδίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι -όπως έχουν δηλώσει οι δικηγόροι και των δυο πλευρών- οι δυο οικογένειες βρίσκονται σε συνεννόηση για το θέμα της επιμέλειας του παιδιού, ενώ η Εισαγγελία Ανηλίκων αναμένεται να κινηθεί γρήγορα προκειμένου το κοριτσάκι να εγκατασταθεί κάπου μόνιμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.