ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Τέλος οι μάσκες από Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους - Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι

Άρση μέτρων: Τέλος οι μάσκες από Πέμπτη σε εξωτερικούς χώρους - Χωρίς self test οι εμβολιασμένοι

Χωρίς self test θα μπορούν οι εμβολιασμένοι να προσέρχονται στο χώρο εργασίας τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Χωρίς τη διενέργεια self test θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι να μεταβούν στην εργασία τους, όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαπευαγγέλου στην ενημέρωση για τον κορονοϊό, ενώ πετάμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους αλλά υπό προϋποθέσεις.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η ζωή μας επιστρέφει στην κανονικότητα. Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή δέχθηκε να εξαιρούνται από τα self test οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου.

Επίσης η επιτροπή, τόνισε, εισηγήθηκε να μην γίνεται χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους όπου δεν υπάρχει συνωστισμός.

«Δεν πετάμε τις μάσκες», είπε καθώς η λογική μας δείχνει που παραμένει απαραίτητη.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για μια πολύ ευχάριστη εικόνα, επισημαίνοντας πως ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα έχει πέσει στο 1,3%.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων καταγράφεται στα 32 έτη, επισημαίνοντας ότι λόγω των διακοπών εμφανίζονται κρούσματα σε πολύ νεαρές ηλικίες.

Όπως είπε, αν και ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στις 4.000, υπάρχει ακόμα σοβαρός κίνδυνος για τις τουριστικές περιοχές.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, δεν θα έχουν την υποχρέωση να κάνουν self test για να μεταβούν στο χώρο εργασίας τους.

Χαρδαλιάς: Τέλος η απαγόρευση κυκλοφορίας - Από πότε απελευθερώνεται το ωράριο

Απελευθερώνεται το ωράριο κυκλοφορίας, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν κατά την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, την Τετάρτη 23 Ιουνίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου αίρεται το περιοριστικό μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ισχύει και σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται, ότι με βάση όσα ισχύουν σήμερα, η απαγόρευση ισχύει από τη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα.

Τι ισχύει για τις παραλίες

Αυξάνεται ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούν να βρίσκονται στις οργανωμένες παραλίες, όπως ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Έτσι, στις οργανωμένες παραλίες το νέο όριο ανέρχεται στα 120 άτομα ανά 1.000 τετραγωνικά μέτρα από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε ο κύριος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε τη σημασία των αποστάσεων ανάμεσα στους λουόμενους, προσθέτοντας πως η κατάσταση στα νησιά μας είναι εξαιρετική μεν αλλά υπάρχει προβληματισμός για την πορεία των εμβολιασμών, φέρνοντας ως παράδειγμα την Πάρο, τη Ρόδο και την Κω.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Δογιάκης: Αυτοκτονία δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα - Βρέθηκε και δεύτερο σημείωμα