ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καυστικό υγρό σε Μητροπολίτες: Ο 37χρονος είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας πριν 1,5 μήνα

Ιερομόναχος δράστης επίθεση βιτριόλι Μονή Πετράκη

Στην αποκάλυψη ότι ο ιερομόναχος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας προχώρησε ο δικηγόρος του

Απόπειρα αυτοκτονίας πριν από 1,5 μήνα φέρεται να είχε κάνει ο 37χρονος ιερομόναχος που επιτέθηκε με καυστικό υγρό σε επτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη το απόγευμα της Τετάρτης σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος του το πρωί της Πέμπτης.

Ο Α. Θεοδωρόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ για τον ιερομόναχο ότι «αν δεν έχριζε ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν θα τον αναλάμβανα».

Ο δικηγόρος υποστήριξε, δε, ότι διαθέτει ιατρικά πιστοποιητικά από ψυχιατρική κλινική στη Βέροια.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος αφού εξέφρασε την προσωπική του συγγνώμη για το περιστατικό πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «δεν ήξερε ότι η πράξη του αυτή θα βλάψει τους ανθρώπους».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ιερομόναχος παρήγγειλε το καυστικό υγρό από εταιρεία στο Ίλιον που του είπε ότι το συγκεκριμένο δεν θα προκαλέσει βλάβη.

«Δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλάβει την πράξη του» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Όσον αφορά, δε, την υπόθεση για την οποία δικάστηκε από το συνοδικό δικαστήριο και την απόρριψη της προσφυγής του κατά της καθαίρεσής του ο δικηγόρος του ιερομόναχου είπε ότι «ακόμα δεν έχει καταλάβει (σ.σ. ο 37χρονος) για ποιο λόγο τον αδίκησαν».

«Λόγω της ιδιαίτερης κατάστασής του που χρήζει ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, την οποία και θα ζητήσουμε, λάμβανε μια σειρά από φάρμακα, τα οποία χθες τη νύχτα δεν είχε μαζί του και για αυτό ζήτησα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο καθώς και ο ίδιος έχει τραυματιστεί» είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος είπε ότι ο 37χρονος ιερομόναχος δεν είχε περάσει πρόσφατα από ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη προσθέτοντας ότι «έχει το ακαταλόγιστο ως ποινικός δράστης».

«Η πράξη του ήταν αποτρόπαια, αλλά δεν ήθελε να τους βλάψει όλους, ήταν μια πράξη αγανάκτησης που κατέληξε στους τραυματισμούς» κατέληξε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του ιερομόναχου που διέπραξε την επίθεση με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Ο ιερομόναχος ήταν αποφασισμένος για όλα - Είχε κι άλλο μπουκάλι βιτριόλι