ΕΛΛΑΔΑ

Αλληλεγγύη Δημητράκη στους έξι

Αλληλεγγύη Δημητράκη στους έξι
Την αλληλεγγύη του στους τελευταίους έξι συλληφθέντες για τρομοκρατική...

Την αλληλεγγύη του στους τελευταίους έξι συλληφθέντες για τρομοκρατική δράση, εξέφρασε από το εδώλιο του κατηγορουμένου ο 32χρονος αντεξουσιαστής Γιάννης Δημητράκης, ο οποίος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τη λεγόμενη υπόθεση «των ληστών με τα μαύρα».

«Έχουν περάσει δυο χρόνια από τότε που εκτελέστηκε ένα παιδί 15 ετών από αστυνομικούς», είπε ο Γ. Δημητράκης αναφερόμενος στην δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια στα Εξάρχεια.

Και συνέχισε, «Η κοινωνία έχει σημαδευτεί από αυτό το γεγονός το οποίο προκάλεσε κοινωνική έκρηξη. Αφορμή ήταν το φάντασμα της κρατικής καταστολής. Η δίκη αυτή το ίδιο φάντασμα επικρέμεται εδώ και πέντε χρόνια. Δεν είναι καθόλου τυχαία η βαρύτατη καταδίκη μου και καθόλου τυχαίο ότι στην αίθουσα αυτοί οι μισοί είναι σύντροφοι μου και οι άλλοι μισοί αστυνομικοί».

Μάλιστα ο Γ. Δημητράκης αισθάνθηκε την ανάγκη να εκφράσει και την συμπαράσταση του στους έξι συλληφθέντες. «Tο Σαββατοκύριακο με αφορμή τις συλλήψεις των συντρόφων μου στους οποίους η αλληλεγγύη μου είναι αυτονόητη στήθηκε ένα επικοινωνιακό γλέντι που ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα. Δυο μέρες τα ΜΜΕ αναμασάνε την ιστορία των «ληστών με τα μαύρα» που δεν υπάρχει».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 13 Δεκεμβρίου με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ τόσο ο κατηγορούμενος όσο και οι συνήγοροι υπεράσπισης του αντέδρασαν έντονα στην απόφαση των αρχών να τον μεταγάγουν ξανά στις φυλακές Δομοκού όπου εκτίει την πρωτοδίκη ποινή του (25 χρόνια κάθειρξης) καθώς όπως υποστηρίζουν κωλύεται η επικοινωνία τους.

Διαβάστε επίσης: Σήμερα τελικά η δίκη Δημητράκη