ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Δύσκολη νύχτα στην Κορινθία- Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο Καλέντζι

Φωτιά
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα για τις ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτική έκταση στο Καλέντζι Κορινθίας.

Δύσκολη εκτιμάται πως θα είναι η νύχτα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις που καταβάλλουν προσπάθειες για να ελέγξουν την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε κατά τις 13.30 την Παρασκευή σε αγροτική έκταση στο Καλέντζι Κορινθίας.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έλαβαν ενισχύσεις και πλέον επιχειρούν 129 πυροσβέστες, με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 25 οχήματα. Από αέρος επιχειρούσαν το απόγευμα περιοδικά 3 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Η πυρκαγιά καίει αγροτοδασική έκταση, ωστόσο οι φλόγες δεν απειλούν κτήρια, καθώς είναι εκτός οικισμού.

Όπως είπε στο newsbomb.gr ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Αννίβας Παπακυριάκος, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κατά τη 13.30 σε δύσβατη περιοχή με ρέμα. Η αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων, όπως σημείωσε, ήταν ταχεία, και, όπως τόνισε γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό της, καθώς «τα πράγματα είναι δύσκολα».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις 19:00/22-07-2021 έως τις 19:00/23-07-2021, εκδηλώθηκαν 42 δασικές πυρκαγιές και συνολικά επιχείρησαν 610 πυροσβέστες με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 228 οχήματα, 13 αεροπλάνα (4 CL 415, 5 CL 215 και 4 PZL) και 8 ελικόπτερα. Επίσης, υπήρξε συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.