ΕΛΛΑΔΑ

Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλειών - Στους εμβολιασμούς ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση

Ανησυχία για την αύξηση των νοσηλειών - Στους εμβολιασμούς ρίχνει το βάρος η κυβέρνηση
INTIME

Προβληματισμένοι οι ειδικοί για την πορεία της πανδημίας- Με γρήγορους ρυθμούς η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. 

Σε αυξημένη επαγρύπνηση βρίσκονται κυβέρνηση και ειδικοί για τη πορεία της πανδημίας, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και αυξάνεται η πίεση στο σύστημα υγείας με 178 εισαγωγές χθες σε νοσοκομεία και 133 διασωληνωμένους ασθενείς. Από τα θετικά στοιχεία η μείωση της θετικότητας στο 2,59% επί των περίπου 95 χιλιάδων τεστ.

Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι από την αύξηση κατά 25% ημερησίως και από το γεγονός ότι σταμάτησαν να μειώνονται οι διασωληνωμένοι.

«Είναι ένα σήμα η αύξηση των νοσηλειών, καθώς έχουμε έναν μέσο όρο αύξησης 25%-26% από μέρα σε ημέρα και μικρή αύξηση των διασωληνώσεων, αλλά σε επίπεδα διαχειρίσιμα. Το κύμα θα είναι μεγάλο σε σχέση με την επιδημιολογική καμπύλη αλλά όχι τόσο ισχυρό σε σχέση με νοσηλείες και διασωληνώσεις», ανέφερε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ενώ ο Νίκος Τζανάκης επεσήμανε ότι οι διασωληνωμένοι σταμάτησαν να μειώνονται, πέρασαν σε μια φάση σταθεροποίησης και από τους 125 έφτασαν στους 130.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας, το αισιόδοξο σενάριο προβλέπει 3.000-3.500 κρούσματα και το αρνητικό κάνει λόγο για 5.000-5.500 κρούσματα έως τον Σεπτέμβριο.

Συνεχίζεται η επιχείρηση «Πειθώ»

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε προσπάθεια στο μέτωπο της πειθούς ώστε να κάμψει τους δισταγμούς των ανεμβολίαστων όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Οπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές είναι ώρα ευθύνης για όλους, απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Και μπορεί οι εμβολιασμοί έχουν ξεπεράσει τα 10.000.000, όμως η μετάλλαξη Δέλτα καθιστά αναγκαία την εντατικοποίηση των προσπαθειών για εμβολιασμό των πολιτών που ακόμα τρέφουν επιφυλάξεις, μέσω της συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρειες σε τοπικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενημερωθούν και να πεισθούν απρόθυμοι πολίτες παρασχέθηκαν κίνητρα για ενεργότερη συμμετοχή των γιατρών και των φαρμακοποιών.

«Άρνηση στο εμβόλιο σημαίνει άρνηση στην Υγεία»

«Η Δημοκρατία μας είναι πιο δυνατή από ποτέ. Έμεινε όρθια απέναντι στα κύματα του λαϊκισμού», το χθεσινό μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός για την επέτειο των 47 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Προσέθεσε ότι στον 21ο αιώνα δεν επιτρέπεται η αμφισβήτηση της επιστήμης και τα δεδομένα δισεκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν ήδη αποδείξει την ασφάλεια των εμβολίων. Και συνέχισε: «Όταν, λοιπόν, οι ειδικοί προειδοποιούν πως ο κορονοϊός χτυπά, πλέον, μόνον τους ανεμβολίαστους, δεν υπάρχει χώρος για διπρόσωπες τοποθετήσεις. Η φημολογία δεν είναι ιδεολογία. Και οι ψεύτικοι φόβοι ανήκουν σε ψεύτικους κόσμους. Άρνηση στο εμβόλιο, συνεπώς, σημαίνει άρνηση στην υγεία και στην πρόοδο των πολιτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.