ΕΛΛΑΔΑ

Ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση: Τι ισχύει με self και rapid test - Ποιος θα τα πληρώνει

Ανεμβολίαστοι σε τουρισμό και εστίαση: Τι ισχύει με self και rapid test - Ποιος θα τα πληρώνει

Κορονοϊός: Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων – εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων – στην εστίαση και τον τουρισμό παρέχει το Υπουργείο Υγείας μέσω σημερινής ανακοίνωσής του.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε δύο εβδομαδιαία τεστ ανίχνευσης του ιού SARS-CoV-2.

Πιο συγκεκριμένα:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το 1ο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το 2ο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr

4) Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 2.070 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 5 νεκροί σε 24 ώρες, 147 διασωληνωμένοι