ΕΛΛΑΔΑ

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: «Η νόσος είναι βαριά» - Θα αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ

«Καμπανάκι» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: «Η νόσος είναι βαριά» - Θα αυξηθούν οι εισαγωγές στις ΜΕΘ

 Για την πορεία του κορονοϊού  και το ενδεχόμενο ενός ακόμα γενικευμένου lockdown, μίλησε στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος - Έντονες οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα - Υπάρχουν ακόμα και νέοι στις ΜΕΘ ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων θα αυξηθεί

Aνησυχία προκαλεί στους ειδικούς η νέα έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας με την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Όπως έχει τονιστεί από την πλειονότητα των ειδικών, μέχρι και το τέλος Αυγούστου, η συγκεκριμένη μετάλλαξη θα έχει επικρατήσει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr, o καθηγητής μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, «η νόσος είναι βαριά και όσο αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τόσο θα αυξάνονται και οι διασωληνωμένοι».

Πρόσθεσε δε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν και περιπτώσεις νεαρών σε ηλικία διασωληνωμένων ενώ ξεκαθάρισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η κατάσταση στη χώρα

Στα 2.070 ανήλθαν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα νέα κρούσματα χθες Δευτέρα (26/7), ενώ οι νέοι θάνατοι στους 5.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 147.

Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 87.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.791 ασθενείς.

Αναλυτικότερα, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν από τον ΕΟΔΥ, τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.070 , εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 477.975 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 125
θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.241 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Θα «βράσει» η χώρα - Πού θα χτυπήσουν 45αρια - Τι να προσέξουν οι πολίτες