ΕΛΛΑΔΑ

Οδοιπορικό Newsbomb.gr στη Σταμάτα: Παντού στάχτη και καταστροφή - Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Οδοιπορικό Newsbomb.gr στη Σταμάτα: Παντού στάχτη και καταστροφή - Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Φωτιά: Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην περιοχή κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και επεκτάθηκε σε Ροδόπολη και Διόνυσο

Φωτορεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Εικόνες που θα κάνουν καιρό να ξεχάσουν αντικρίζουν οι κάτοικοι των προαναφερόμενων περιοχών που επιστρέφουν σιγά-σιγά στα σπίτια τους για να κάνουν μία πρώτη αποτίμηση των καταστροφών που προκάλεσε η πύρινη λαίλαπα που έπληξε την περιοχή και να σώσουν ότι μπορούν.

Οι περισσότεροι από τους κατοίκους των περιοχών βρίσκονται στο δρόμο και είναι σοκαρισμένοι καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Οι συναγερμοί από τα σπίτια δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν. Στο σημείο βρίσκεται και δύναμη της Αστυνομίας που έχει κλείσει τη Λεωφόρου Διονύσου για να διευκολύνει όσο μπορεί τους κατοίκους.

Δείτε στην gallery που ακολουθεί χαρακτηριστικές εικόνες:

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι ήταν μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά καθώς οι φλόγες κινήθηκαν ανάμεσα σε κατοικίες με πυκνή βλάστηση.

Μέχρι και αυτήν την ώρα πάντως παραμένουν στην περιοχή ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, για το φόβο αναζωπυρώσεων.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Δείτε περισσότερες εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Κάηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια

Νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Διονύσου κ. Σπύρος Αρνής, μιλώντας στο Newsbomb.gr δήλωσε, «η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο, άμεσα κινήθηκε προς την περιοχή της Ροδόπολης και Διόνυσο. Οι φλόγες απείλησαν κατοικημένη περιοχή, ενώ οι πρώτες φλόγες έφτασαν στα σπίτια προκαλώντας ζημιές. Χρειάστηκε η εκκένωση δύο σχολείων. Παράλληλα ενημερώθηκαν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί για τυχόν εκκένωση. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εμπρησμό. Σχεδόν 20 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από την πυρκαγιά».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λευτέρης Πετρούνιας: Η συγγνώμη της ΕΡΤ για την μη μετάδοσης της προσπάθειας του στους αγώνες