ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Διόνυσος: Μετρούν πληγές οι κάτοικοι! Πώς αποφεύχθηκε νέο Μάτι –Τι είπε ο ύποπτος μελισσοκόμος

Φωτιά Διόνυσος: Μετρούν πληγές οι κάτοικοι! Πώς αποφεύχθηκε νέο Μάτι –Τι είπε ο ύποπτος μελισσοκόμος

Φωτιά: Τις πληγές του μετρούν οι κάτοικοι σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας - Πώς αποφεύχθηκε ένα νέο Μάτι - Τι υποστηρίζει ο μελισσοκόμος που συνελήφθη για εμπρησμό από αμέλεια

Φωτορεπορτάζ: Ευδοκία Μύτιλη

Στην αποτίμηση των ζημιών και των καταστροφών που προκάλεσε η πύρινη λαίπαπα προχωρούν σήμερα οι κάτοικοι σε Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη στις πύρινες φλόγες.

Από το απόγευμα της Τρίτης όταν και η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατάφερε να οριοθετήσει και να θέσει υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά, αρκετοί ήταν αυτοί που επέστρεψαν στα σπίτια τους για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι τις καταστροφές στις περιουσίες τους και να διασώσουν ότι μπορούσαν.

Η συγκεκριμένη φωτιά είναι η μεγαλύτερη που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν οι Αρχές για φέτος με τις εικόνες καταστροφής να θυμίζουν την τραγωδία που σημειώθηκε στο Μάτι.

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή τροφοδότησαν και εξάπλωσαν τη φωτιά, δημιουργώντας μια πύρινη λωρίδα μήκους 4 με 5 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να προκληθούν διάσπαρτες εστίες ανάμεσα στα σπίτια και νέα πύρινα μέτωπα σε μια πευκόφυτη περιοχή με μεγάλη καύσιμη ύλη.

Μάλιστα, πηγές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επεσήμαναν χαρακτηριστικά πως «αν δεν είχαν γίνει οι καθαρισμοί της καύσιμης ύλης, θα είχαμε ένα νέο Μάτι».

Δείτε στην gallery που ακολουθεί εικόνες από το πέρασμα της πυρκαγιάς:

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Συνελήφθη μελισσοκόμος για την φωτιά στη Σταμάτα

Ένας μελισσοκόμος συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης (27/7) κατηγορούμενος για τη φωτιά που ξέσπασε στη Σταμάτα και επεκτάθηκε και σε Ροδόπολη και Διόνυσο με αποτέλεσμα να καούν περιουσίες και να σημειωθούν τραυματισμοί.

Ο εν λόγω συλληφθείς αντιμετωπίζει κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια και σύμφωνα με τις πληροφορίες παραδέχθηκε πως κάποιες ώρες πριν βρέθηκε στα μελίσσια, ωστόσο αρνείται πως ξεκίνησε την φωτιά.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές αποδίδουν σε εμπρησμό τις πυρκαγιές που ξέσπασαν με την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρά νωρίτερα σε τέσσερις προσαγωγές γι’ αυτόν τον λόγο. Οι προσαχθέντες, πάντως, αφέθηκαν λίγο αργότερα ελεύθεροι.

Δείτε περισσότερες εικόνες στην gallery που ακολουθεί:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέτρος Φιλιππίδης: Το χρονικό της προφυλάκισης - Τι είπε μόλις άκουσε την απόφαση