ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι στα «κόκκινα» νησιά - Μυστικοί αστυνομικοί σε μπαρ και βίλες

Κορονοϊός: Ξεκινούν αυστηροί έλεγχοι στα «κόκκινα» νησιά - Μυστικοί αστυνομικοί σε μπαρ και βίλες
Intime News | Φωτογράφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΟΛΑΡΗΣ

Νησιά: 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διανεμηθούν στα επίφοβα τουριστικά σημεία ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ

Ακόμα πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι έρχονται από τις Αρχές, με τα «κόκκινα» νησιά -λόγω κρουσμάτων- να είναι αυτά που μπαίνουν στο στόχαστρο, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα αναφορικά με την επιβαρυμένη κατάσταση σε ορισμένα από αυτά, με αποτέλεσμα να ασκείται πίεση στο σύστημα Υγείας.

Για να αποφευχθεί ένα σκληρό lockdown εν μέσω καλοκαιριού στα 8 «κόκκινα» νησιά αναμένεται να υπάρξουν από δω και στο εξής «τετραπλάσιοι» έλεγχοι σε εστίαση και μπαρ προκειμένου να υπάρξει αποτροπή των όρθιων πελατών, ενώ πλέον συστάσεις θα γίνονται ακόμα και στα στενά σοκάκια όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Αναφορικά με τα μπαρ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, αρχικά θα γίνεται επίπληξη και μετά 2.000 ευρώ και λουκέτο 7 ημερών.

Υπενθυμίζεται ότι σε Ίο και Πάρο υπήρξε ενίσχυση αστυνομικών από την Αθήνα. Τριάντα στο ένα και άλλοι 30 στο άλλο ενώ θα υπάρχουν 20μελή κλιμάκια αστυνομικών στα υπόλοιπα 6 «κόκκινα» νησιά.

Παράλληλα, 730 δόκιμοι αστυφύλακες θα διανεμηθούν στα επίφοβα νησιά για τον ίδιο λόγο ενώ «μυστικοί» αστυνομικοί με κάμερες θα μπαίνουν σε βίλες και κλαμπ.

Στο ίδιο πλαίσιο γίνεται «σκανάρισμα» στα social media για καλέσματα σε πάρτι και συγκεντρώσεις.

Βαριά πρόστιμα έως 50.000 ευρώ

Τα προηγούμενα 24ωρα έγιναν 4 συλλήψεις και 54 παραβάσεις… όρθιων σε νυχτερινά καταστήματα.

  • Χουλάκια Μυκόνου: Τα ξημερώματα έγινε η 1η εισβολή σε κορωνοπάρτι, ευνοούσε το γεγονός ότι ήταν ένα συγκρότημα με 5 βίλες, σε μία από τις οποίες γινόταν πάρτι με 80 άτομα και οι αστυνομικοί μπήκαν στον κοινόχρηστο χώρο και επέβαλαν πρόστιμο 50.000 ευρώ στον Αμερικανό διοργανωτή. Μάλιστα κατέγραψαν με κάμερες το τι συνέβαινε.
  • Γομοστό Αχαΐας: Σε γάμο σε οικόπεδο με παρουσία 200 ατόμων, επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη και εκμισθωτή του (οικοπέδου).
  • Φαληράκι Ρόδου: Υπήρξε πρόστιμο 2.000 ευρώ για όρθιους πελάτες και 7 ημέρες κλείσιμο.
  • Σέριφος: Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 9 καταστήματα (ζαχαροπλαστείο-3 καφέ-3 καφενεία-2 εστιατόρια) για αποστάσεις και έλλειψη απολυμαντικών υγρών.
  • Πρόστιμα των 2.000 ευρώ και 7ημερο κλείσιμο «έπεσαν» σε Χώρα Νάξου, Μέτσοβο, Ηράκλειο Κρήτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία στη Δάφνη: «Τελικά τη σκότωσε» - Η κλήση γειτόνισσας στην Αστυνομία λίγες μέρες πριν