ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η νέα συζυγοκτονία στη Δάφνη: Σκότωσε τη γυναίκα του από ζήλια

Συγκλονίζει η νέα συζυγοκτονία στη Δάφνη: Σκότωσε τη γυναίκα του από ζήλια
Intime News

Δάφνη: Σοκαρισμένο είναι το πανελλήνιο για τη νέα γυναικοκτονία στη Δάφνη, η οποία είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Ένας σύζυγος δολοφόνησε με μαχαιριές την 30χρονη γυναίκα του επειδή την ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα, όπως έγινες γνωστό υπήρχε ολιγωρία από την αστυνομία, καθώς στις 11 Ιουλίου γείτονες του ζευγαριού ενημέρωσαν την αστυνομία για σοβαρή ενδοοικογενειακή βία.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, κατέβασαν το παράθυρο και έπειτα αποχώρησαν, χωρίς να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έλεγχο με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ κατά των αστυνομικών γιατί δεν έκαναν εκείνο που έπρεπε να κάνουν.

Η συγκεκριμένη ένοικος που είχε καλέσει την αστυνομία περιέγραψε την αδιαφορία των αρχών, η οποία όλα όπως δείχνουν θα μπορούσε να είχε προφυλάξει την 30χρονη από την άγρια δολοφονία.

«Την αστυνομία την είχα καλέσει στις 11 Ιουλίου. Επειδή εκείνη την ημέρα είχαμε ακούσει μεγάλη φασαρία και την είχα ακούσει να φωνάζει βοήθεια, κάλεσα το 100 και έκανα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία. Έδωσα το δικό μου κουδούνι γιατί είχαμε αλλάξει τα κουδούνια για να μπορέσουν να έχουν άμεσε πρόσβαση. Περίμενα στο μπαλκόνι, ήρθαν μετά από 25 λεπτά, το περιπολικό πέρασε, άνοιξαν τα παράθυρα, δεν κατέβηκε κάποιος και φύγανε».

Δεν ήταν η πρώτη φορά που τους είχαν ακούσει να τσακώνονται κι εκείνη την ημέρα αποφάσισε να καλέσει την αστυνομία, καθώς θορυβήθηκε.

Η σχετική ανάρτηση που οδήγησε σε ΕΔΕ τους αστυνομικούς

Σε νέα ανάρτηση η ένοικος, παραπέμπει στην παλαιότερη ανάρτησή της, σχολιάζοντας, «Τη σκότωσε τελικά. Αυτό έχω να πω».

Μετά την σχετική ανάρτηση της γειτόνισσας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι θέτει σε διαθεσιμότητα τους αστυνομικούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση.

«Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

«Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: «Κόλαση» φέρνει ο καύσωνας διαρκείας - Έως 44 βαθμούς ο υδράργυρος - Τα μέτρα προστασίας