ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στη Δάφνη: Οι αποκαλύψεις για τον «εφιάλτη» της 31χρονης και η μη επέμβαση των Αστυνομικών

Συζυγοκτονία
INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Έγκλημα στη Δάφνη: Σοκαρισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο τις εξελίξεις για τη συζυγοκτονία στη Δάφνη, την έκτη από την αρχή του έτους. Την ίδια ώρα έρχονται στο «φως» νέα στοιχεία για τη μη επέμβαση των δύο αστυνομικών όταν κλήθηκαν να επέμβουν στο σπίτι του ζευγαριού μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Χθες, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για οπλοφορία – οπλοχρησία στον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο της 31χρονης.

Την ίδια στιγμή, συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από την ιατροδικαστή εξέταση για τη δολοφονία της. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές η άτυχη 31χρονη φέρει δύο τραύματα στην τραχηλική χώρα, ενώ δεν φέρει ίχνη πάλης. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός, καθώς δολοφονήθηκε με ένα μαχαίρι 28 εκατοστών.

Δάφνη: Τη σκότωσε γιατί... ζήλευε

Ήδη από χθες, «καταπέλτης» ήταν για τον 40χρονο συζυγοκτόνο οι μαρτυρίες των γειτόνων που τον κατηγορούν για ενδοοικογενειακή βία και κακοποιητική συμπεριφορά προς το πρόσωπο της άτυχης 31χρονης.

Όπως ανέφεραν οι περισσότεροι από τους ενοίκους, ο 40χρονος Αλβανός ζήλευε τη σύζυγο του. Παράλληλα πρόσθεσαν ότι το ζευγάρι δεν ήταν ευτυχισμένο ενώ συνέχεια καβγάδιζε, με τις φωνές τους να ακούγονται σε όλη την πολυκατοικία. Μάλιστα δεν ήταν και λίγοι αυτοί που είχαν ακούσει πολλές φορές τη νεαρή μητέρα να φωνάζει «βοήθεια».

Σημειώνεται ότι μία γειτόνισσα του ζευγαριού -σύμφωνα με όσα είχε γράψει στο facebook- είχε καλέσει στις 11 Ιουλίου την αστυνομία καταγγέλλοντας ενδοοικογενειακή βία, χωρίς ωστόσο να υπάρξει τελικά κάποια εξέλιξη. «Όταν τη σφάξει, λοιπόν, θα ενημερώσω πρώτα κάνα κανάλι, για να σας φωνάξουν», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της.

Λίγο μετά τη δολοφονία της 31χρονης, η γειτόνισσα του ζευγαριού στη Δάφνη αναδημοσίευσε την ανάρτησής της, γράφοντας: «Τη σκότωσε τελικά. Μόνο αυτό έχω να πω».

Νέες αποκαλύψεις για την αδιαφορία των Αστυνομικών

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά στις 10 με 11 Ιουλίου γειτόνισσα του ζευγαριού επικοινώνησε με το κέντρο άμεσης δράσης, όπου έκανε λόγο για ενδοοικογενειακό επεισόδιο στη Δάφνη, ενώ ανέφερε ότι μέσα στο σπίτι υπήρχε και ανήλικο παιδί. Έδωσε μάλιστα τα δικά της στοιχεία ταυτότητας και το δικό της κουδούνι, καθώς το κουδούνι του ζευγαριού είχε αλλάξει.


Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, το περιπολικό έλαβε σήμα υψηλής προτεραιότητας να πάει όσο το δυνατόν συντομότερα στο σημείο - κάτι το οποίο είναι και καταγεγραμμένο - ωστόσο το περιπολικό φαίνεται να φτάνει 25 λεπτά αργότερα.

Οι δύο αστυνομικοί, όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, δεν βγήκαν καν από το περιπολικό.

Φέρονται να ανοιγόκλεισαν τα παράθυρα του περιπολικού, στη συνέχεια να διαβίβασαν στο κέντρο ότι δεν υπάρχει κάποιος να τούς υποδείξει το διαμέρισμα στο οποίο εκτυλίσσεται το επεισόδιο και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Σήμερα, έγινε γνωστό ότι οι δύο αστυνομικοί εντοπίστηκαν και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας - Αρναούτογλου: Πότε αναμένονται οι πρώτες ανάσες δροσιάς... (pic)