ΕΛΛΑΔΑ

Καύσωνας: Ποια ήταν τα ρεκόρ θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Καύσωνας: Ποια ήταν τα ρεκόρ θερμοκρασίας τη Δευτέρα
INTIME

Σε ποιες περιοχές σημειώθηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες χθες Δευτέρα.

Στη Μακρακώμη Φθιώτιδας, που κατέγραψε 46,3 βαθμούς Κελσίου, κατεγράφη η υψηλότερη θερμοκρασία της Δευτέρας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, ο φετινός Ιούλιος ήταν ο θερμότερος της τελευταίας δεκαετίας για τα νησιά του Αιγαίου. Όσον αφορά στην Αττική, ο υδράργυρος σκαρφάλωσε στους 41,9 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, αλλά η αίσθηση ήταν για 50. Όσον αφορά στις πραγματικές θερμοκρασίες των επιφανειών στο κέντρο της Αθήνας, δρόμοι και κτήρια φλέγονται, με 60 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την ώρα που ήταν 36 – 37 βαθμοί στην ατμόσφαιρα, υπήρχαν επιφάνειες και κτήρια με θερμοκρασία 55 – 60 βαθμούς, όπως ανέφερε ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Καμίνι ήταν η Λάρισα, με τη θερμοκρασία στους 45 βαθμούς Κελσίου. Όσοι τολμηροί βγήκαν από το σπίτι, προσπάθησαν να προστατευτούν από τον καυτό ήλιο. Επιχειρήσεις εστίασης έμειναν κλειστές.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη την Τρίτη και την Τετάρτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπεται να σημειωθούν στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο, όπου θα φτάσουν τους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου και πιθανώς πολύ τοπικά να τους ξεπεράσουν λίγο.

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Την Παρασκευή η υποχώρηση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή σε περισσότερες περιοχές και το Σάββατο σε όλη τη χώρα, οπότε οι μέγιστες τιμές δεν θα ξεπεράσουν τους 38 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, αυτή η αποκλιμάκωση είναι πιθανό να είναι πρόσκαιρη και να ακολουθήσει νέα άνοδος της θερμοκρασίας στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Πηγή ERTNEWS

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς