ΕΛΛΑΔΑ

Υπόθεση Μπεν: Ραγδαίες εξελίξεις - Με ποιον μίλησε η μητέρα του

Υπόθεση Μπεν: Ραγδαίες εξελίξεις - Με ποιον μίλησε η μητέρα του
(φωτο αρχείου)

Καρφωμένη στο νησί της Κέρκυρας είναι η προσοχή της μητέρας του μικρού Ben, o οποίος εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια από το σπίτι των παππούδων του στην Κω.

H μητέρα του, Kerry Needham, η οποία δεν έπαψε έκτοτε να τον αναζητά, αποκάλυψε μιλώντας στο Star, ότι τους τελευταίους μήνες έχουν έρθει στο φως νέες πληροφορίες, αναφορικά με ένα ξανθό αγοράκι που εθεάθη το 1991 και το 1992 κοντά σε camping, σε παραλία του νησιού, το οποίο έμοιαζε πολύ με τον Μπεν.

Μία γυναίκα φέρεται να βρήκε το παιδί, το οποίο και κράτησε. Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν μάλιστα οκτώ μάρτυρες που πιστεύουν ότι το παιδί στην παραλία ήταν ο Ben.

«Ακούσαμε τρεις Έλληνες μάρτυρες που πιστεύουν ότι είδαν τον Ben σε ένα camping στην Κέρκυρα το καλοκαίρι του 1991. Και οι τρεις μάρτυρες είδαν τη φωτογραφία του Ben και πίστεψαν ότι ήταν οπωσδήποτε εκεί», είπε η ίδια.

O μικρός Ben εξαφανίστηκε πριν από 30 χρόνια στην Κω

Δεδομένου ότι λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είναι πολύ δύσκολο για την ίδια να μεταβεί στην Ελλάδα για να ελέγξει τις πληροφορίες, μία φίλη της δημοσιογράφος επισκέφθηκε το νησί του Ιονίου, αναζητώντας περισσότερα στοιχεία.

«Εξαιτίας της δημοσιότητας γύρω από την Κέρκυρα, είχαμε επίσης πέντε Βρετανούς, που εμφανίστηκαν, και επίσης υποστηρίζουν ότι το 1992 είδαν ένα παιδί που έμοιαζε με τον Ben στην ίδια περιοχή. Όχι ακριβώς στο χώρο του camping, αλλά στην ίδια περιοχή», πρόσθεσε.

Τι υποστηρίζουν οι μάρτυρες για το αγόρι στην παραλία της Κέρκυρας

Όπως ανέφερε στο star.gr η κ. Needham, για την ώρα δεν έχει μιλήσει προσωπικά με κάποιον από τους Βρετανούς μάρτυρες.

«Η ομάδα που διαχειρίζεται το γκρουπ για τον Ben στο FB και η φίλη μου η δημοσιογράφος, μου είπαν ότι είδαν ένα παιδί 2 ή 3 ετών, με ξανθά μαλλιά και γαλάζια μάτια με μία Ελληνίδα. Ο ένας μάρτυρας είπε ότι το αγόρι και η γυναίκα μπήκαν σε ένα κτίριο κοντά σε μια εκκλησία στην Παλαιοκαστρίτσα. Ήθελαν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες, αλλά η γυναίκα έφυγε πολύ γρήγορα και δεν κατάφεραν να τραβήξουν κάποια», είπε.

Αναφερόμενη στους Έλληνες μάρτυρες, η ίδια σημείωσε ότι έχει μιλήσει προσωπικά μόνο με έναν.

«Είναι ένας πολύ καλός άνδρας, ο οποίος ήταν πολύ πρόθυμος να βοηθήσει. Ήταν πολύ δύσκολο να εντοπίσουμε τη γυναίκα αυτή, γιατί θυμόταν μόνο το πρώτο της όνομα.

Έπρεπε, λοιπόν, να ψάξουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες γυναίκες στο FB και τα social media με το όνομα που έδωσε ο μάρτυρας, καθώς επίσης να ρωτήσουμε και ανθρώπους που εργάζονταν ή σχετίζονταν με το camping. Ήταν πολύ δύσκολο. Προσπαθούσαμε να την εντοπίσουμε από τον περασμένο Νοέμβριο, ωστόσο καταφέραμε να τη βρούμε, με τη βοήθεια κάποιων πολύ υποστηρικτικών Ελλήνων στην Κέρκυρα», συμπλήρωσε.

Η υπόθεση του μικρού Μπεν συγκλόνισε το πανελλήνιο

«Η γυναίκα μου είπε ότι δε θυμάται τίποτε από όλα αυτά»

Όπως ανέφερε η κ. Needham η συγκεκριμένη γυναίκα, η οποία φέρεται να βρήκε τον Ben στην παραλία, εργάζεται σήμερα σε ξενοδοχείο στην Κέρκυρα, τη λένε Μαρία και πρέπει να είναι γύρω στα 50.

«Έχω μιλήσει με τη γυναίκα. Υποστηρίζει ότι δε θυμάται, πράγμα που είναι λίγο περίεργο. Δεν την πίεσα. Απλά τη ρώτησα κάποιες ερωτήσεις. Ωστόσο, μου είπε ότι δε θυμάται αυτό να συνέβη», σημείωσε.

Όπως πρόσθεσε, η γυναίκα υποστηρίζει ότι έχει μόνο μία κόρη και δεν έχει κανένα γιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Ιστορικός καύσωνας σαρώνει τη χώρα - Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 45 βαθμούς