ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ - Καίγεται η Βαρυμπόμπη: Στην πλατεία οι φλόγες - Βίντεο ντοκουμέντο

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη
Δραματική η κατάσταση στην Βαρυμπόμπη
Σπύρος Μελισσάρης

Φωτιά ΤΩΡΑ: Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης έχουν φτάσει οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς και ήδη καίγονται κατοικίες.

Βίντεο, φωτογραφίες: Σπύρος Μελισσάρης, Λευτέρης Παρτσάλης

Επίσημη εντολή εκκένωσης για τη Βαρυμπόμπη και τον οικισμό Αδάμες, δόθηκε λόγω της μεγάλης φωτιάς. Άρον άρον εγκαταλείπουν οι κάτοικοι τα σπίτια τους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δεκάδες σπίτια στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Παράλληλα στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από την πλατεία της Βαρυμπόμπης όπου έφτασαν οι φλόγες:

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν 64 παιδιά, 29 ομαδάρχες και 9 εργαζόμενοι. Λεωφορεία παρέλαβαν τα παιδιά, τα οποία συντεταγμένα και υπό τη συνοδεία της ΕΛ.ΑΣ. κατέφθασαν σε χώρο στάθμευσης του σταθμού της Γραμμής 1 «Ειρήνη». Από εκεί οι γονείς, που είχαν ήδη ενημερωθεί, παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Η κατασκήνωση εκκενώθηκε και από τους εργαζόμενους, αλλά και ομαδάρχες, που είχαν παραμείνει εθελοντικά ως ομάδες πυρασφάλειας, με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ. Οι 102 συνολικά διαμένοντες στην κατασκήνωση είναι ασφαλείς και καλά στην υγεία τους.

fotia-varimpompi8.jpg
Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης έχουν φτάσει οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάςΣπύρος Μελισσάρης

«Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. ευχαριστεί την ΕΛ.ΑΣ., την Π.Υ. και τους εργαζόμενους στην κατασκήνωση για την πολύτιμη συνδρομή τους στην επιτυχημένη έκβαση της επιχείρησης απομάκρυνσης των παιδιών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

«Είναι ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης. «Είναι πάρα πολλά τα μέτωπα. Επιχειρούν πάρα πολλές δυνάμεις», τονίζει ο κ. Κόκκαλης ενώ προσθέτει ότι αυτή την ώρα πνέουν αρκετά δυνατοί άνεμοι. Ακόμη αναφέρει ότι όσο βρισκόταν στη Λεωφόρο Βαρυμπόμπης είδε να έχουν πάρει φωτιά οι περίβολοι δύο σπιτιών, ωστόσο το ένα ήταν ακατοίκητο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές - Προβλήματα στην Εθνική Οδό - Ακούγονται εκρήξεις