ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες - Σπεύδουν να τους σώσουν

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εγκλωβισμένοι αστυνομικοί και πυροσβέστες - Σπεύδουν να τους σώσουν

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Πληροφορίες για ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια και για αστυνομικούς και πυροσβέστες που έσπευσαν να τους σώσουν και εγκλωβίστηκαν.

Δραματικές είναι οι στιγμές για τους κατοίκους στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και τους γύρω οικισμούς, με τη φωτιά που ξεκίνησε από τα βασιλικά κτήματα Τατοΐου να έχει μπει μέσα στην πόλη της Βαρυμπόμπης και να καίει σπίτια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι εγκλωβίστηκε στο σπίτι, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους σώσουν. Ωστόσο, οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν το σημείο επί της οδού Ερυθραίας, στην 7η στάση Βαρυμπόμπης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν όλοι.

Αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν άμεσα στο σημείο για να τους σώσουν.

Παράλληλα, αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε έρευνες πόρτα - πόρτα προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει ούτε ένας κάτοικος που να έχει παραμείνει στο σπίτι του.

Εν τω μεταξύ, στην εκκένωση της παιδικής κατασκήνωσης «Χαρούμενο Χωριό», που λειτουργεί σε χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ. στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, προχώρησε στις 3 το μεσημέρι η Ελληνική Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον σταθμό του ΗΣΑΠ «Ειρήνη», από όπου τα παρέλαβαν οι γονείς τους.

Νέο μήνυμα απέστειλε στις 17:06 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω τους αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους και όσους κινούνται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Η φωτιά έχει μπει μέσα στο χωριό και καίγονται σπίτια:

Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους να απομακρυμθούν άμεσα από την περιοχή της Βαρυμπόμπης αλλά και τον οικισμό Αδάμες και να κατευθυνθούν προς τους Θρακομακεδόνες.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ:

«Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός ζήτησε ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, καθώς η φωτιά πέρασε προς την πλατεία της Βαρυμπόμπης. «Ο θεός να μάς φυλάξει», είπε ο κ. Βρεττός σχετικά με το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και απειλεί, και ανθρώπινες ζωές.

Οι στιγμές για τους κατοίκους είναι εφιαλτικές, με τις πύρινες γλώσσες να απέχουν μόλις μερικές εκτοντάδες μέτρα από τα σπίτια τους. Την ίδια ώρα, βιομηχανικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή διώχνουν μαζικά τους εργαζόμενους καλώντας τους να κατευθυνθούν προς την Αθήνα.

Οι εικόνες του φωτογράφου του Newsbomb.gr, Λευτέρη Παρτσάλη είναι συγκλονιστικές:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Δραματικές στιγμές - Προβλήματα στην Εθνική Οδό - Ακούγονται εκρήξεις