ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Μετέφεραν 430 άτομα από παραλίες – Εκκενώθηκαν Στροφυλιά και Κοκκινομηλιά

Φωτιά στην Εύβοια:  Μετέφεραν 430 άτομα από παραλίες – Εκκενώθηκαν Στροφυλιά και Κοκκινομηλιά
430 άτομα μεταφέρθηκαν από παραλίες στην Εύβοια με σκάφη του Λιμενικού

Φωτιά στην Εύβοια: Πολύ δύσκολη νύχτα στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Εύβοια - Μεταφέρθηκαν 430 άτομα με σκάφη του λιμενικού και τουριστικά πλοία από παραλίες - Εκκενώθηκαν και άλλα χωριά

Δραματική παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στην Εύβοια με το Λιμενικό να πραγματοποιεί τεράστια επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας για την μεταφορά ανθρώπων που είχαν εγκλωβιστεί σε παραλίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, Νίκο Κοκκάλα, μεταφέρθηκαν 210 άτομα με τουριστικά σκάφη και σκάφη του λιμενικού από την Αγία Άννα ενώ άλλα 230 άτομα μεταφέρθηκαν με τον ίδιο τρόπο από παραλίες βορειότερα της Αγίας Άννας.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και παιδιά σύμφωνα με τον κ. Κοκκάλα. «Ήταν ταραγμένοι καθώς όλο αυτό γινόταν σε συνθήκες σκότους. Μέχρι να πάμε να τους καθησυχάσουμε ήταν ταραγμένοι. Υπήρχαν όμως και άτομα που δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στα σκάφη αλλά τελικά τα πείσαμε» περιέγραψε στο MEGA.

Παράλληλα μετά τη μάχη που δόθηκε μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα στην Κεραμειά, οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν και το χωριό Στροφυλιά, ενώ όπως είναι γνωστό είχαν προγραμματίσει νωρίτερα την εκκένωση της Αγίας Άννας.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα είδαν ότι οι άνεμοι εξωθούσαν τις φλόγες ανατολικά, ενώ συγχρόνως έδωσαν μάχη για να μπορέσουν να περάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα από τις Κεχριές προς την Αγία Άννα.

Την ίδια ώρα στο δυτικό μέτωπο που είναι εκείνο το οποίο καίει παρθένο δάσος ανεξέλεγκτα οι οποιεσδήποτε ζώνες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και ήδη ο δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοτζιάς πήρε την απόφαση και προχωρά στην εκκένωση της Κοκκινομηλιάς την ώρα που οι φλόγες είχαν μία απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από το χωριό.

Η φωτιά έχει φθάσει στα όρια της Στροφυλιάς και είναι ζήτημα χρόνου να φθάσει σε σπίτια με πυροσβεστικές δυνάμεις να ανασυντάσσονται στο χωριό.

Στο δυτικό μέτωπο, εκτός από την εκκένωση της Κοκκινομηλιάς, διατάχθηκε η εκκένωση των χωριών Κρυονερίτης, Μηλιές και Βασιλικά.

Γίνονται προσπάθειες για να σταματήσει μέτωπο που κινείται προς το Μετόχι και το Μαντούδι, ανατολικά και νοτιοανατολικά από την Αγία Άννα.

Στην ανατολική πλευρά, όπου διεξάγονταν επιχειρήσεις της πυροσβεστικής στον άξονα Σκεπαστή-Αγία Άννα, η φωτιά μπήκε στο χωριό.

Μάχη δόθηκε και για να ανοίξει ο δρόμος από Στροφυλιά προς Αγία Άννα, που είχε κλείσει. Τελικά εξασφαλίστηκε διάβαση για τα οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

«Θα καεί ολόκληρη η Αγία Άννα», φωνάζουν οι κάτοικοι.

Τα σημεία ήταν πολύ δύσβατα και δεν μπορούσαν να πετάξουν την Πέμπτη τα πτητικά μέσα, καθώς υπήρχε πρόβλημα ορατότητας.

fotia-evia-agia.jpg
Το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Εύβοιαnewsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Συγκλονιστικές εικόνες - Δείτε την πυρκαγιά να «καταπίνει» τα πάντα