ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερη η δολοφόνος του αρχιμανδρίτη Ελευθεριάδη;

Ελεύθερη η δολοφόνος του αρχιμανδρίτη Ελευθεριάδη;
Το δρόμο προς την ελευθερία ατενίζει πίσω από τα κάγκελα των γυναικείων...

Το δρόμο προς την ελευθερία ατενίζει πίσω από τα κάγκελα των γυναικείων φυλακών της Θήβας, η Κάτια Γιαννακοπούλου. Η 55χρονη σήμερα γυναίκα και μητέρα ενός αγοριού, που συγκλόνισε το πανελλήνιο όταν πριν από 13 χρόνια δολοφόνησε εν ψυχρώ και με κινηματογραφικό τρόπο στην είσοδο του σπιτιού του στη Νέα Σμύρνη, τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη. Τον «επίγειο Θεό» της όπως τον χαρακτήρισε πολλές φορές, κλαίγοντας με λυγμούς μπροστά στους δικαστές, που τελικά την καταδίκασαν σε ισόβια κάθειρξη.

Όπως αποκαλύπτει αποκλειστικά στο “newsbomb.gr” ο συνήγορός της, Αλέξανδρος Κατσαντώνης: «περιμένω από μέρα σε μέρα να καταθέσω αίτηση αποφυλάκισης για την Κάτια Γιαννακοπούλου διότι πληροφορήθηκα εξ΄ υψηλών και αξιόπιστων χειλέων ότι ο νέος νόμος περί αποσυμφόρησης των φυλακών περιέχει διάταξη που θα της επιτρέπει να αποφυλακιστεί αμέσως με βάση την ποινή που έχει εκτίσει. Υπολογίζω, λοιπόν, ότι περίπου σε έναν μήνα θα είναι ελεύθερη».

Το “newsbomb.gr” επικοινώνησε με τον αδελφό του δολοφονημένου αρχιμανδρίτη κ. Υψηλάντη Ελευθεριάδη, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο: «Η διάταξη τι λέει; Ότι πρέπει να αποφυλακίζονται οι δολοφόνοι; Θα αντιδράσω με όλους τους τρόπους. Ήδη, μόλις με ενημερώσατε επικοινώνησα με τους δικηγόρους μου και οπωσδήποτε θα είμαι αντίθετος. Εγώ συμφωνώ με την αποσυμφόρηση των φυλακών, αλλά να βγουν αυτοί που έχουν κάνει μικροαδικήματα. Όχι ισοβίτες δολοφόνοι».
Δεν έχουν αμβλύνει τα συναισθήματά σας για την Κάτια Γιαννακοπούλου παρότι έχουν περάσει πολλά χρόνια.
«Μα πώς να αμβλύνουν; Εδώ είναι θάνατος, δεν είναι ένα απλό παράπτωμα που το συγχωρούμε. Δεν μπορώ να τη συγχωρήσω για το κακό που μας έκανε. Είναι ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο και δεν ξεχνιέται. Ο αδελφός μου μου λείπει πολύ. Ήμασταν πολύ δεμένα και αγαπημένα αδέλφια. Δυστυχώς, αυτό που συνέβη μας στοιχειώνει ακόμα».
Αν γίνει δεκτό το αίτημά της και βγει από τη φυλακή, κάτι που πλέον θεωρείται το πιο πιθανό, πώς θα αισθανθείτε;
«Πάρα πολύ άσχημα. Δηλαδή, πώς πάει; Κάνεις έναν φόνο, μπαίνεις στη φυλακή πέντε-δέκα χρόνια και τελείωσε; Τότε θα έπαιρναν όλοι το νόμο στα χέρια τους. Αν γίνει και ο φόνος κάτι τόσο απλό που πάμε δηλαδή; Για όνομα του Θεού. Έτσι παίρνουν θάρρος κι άλλοι επίδοξοι δολοφόνοι. Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω με όλες μου τις δυνάμεις ότι η τιμωρία της θα πρέπει να είναι ισόβια. Να εκτίσει την ποινή της, να καταλάβει τον πόνο που έχει προκαλέσει και να συνετιστεί».
Ποιος πιστεύετε τόσα χρόνια μετά ότι είναι ο λόγος που όπλισε το χέρι της;
«Η απόρριψη. Ο αδελφός μου δεν ήταν τυχαίος. Ξέρω καλά ποιος ήταν. Αυτή η γυναίκα ήταν πολύ χαμηλού επιπέδου και είχε πολλά προσωπικά προβλήματα. Χρειαζόταν βοήθεια και της την πρόσφερε. Από κει και πέρα, όμως, οργίαζε η φαντασία της. Δεν αποκλείω να είχε ερωτική σχέση με τον αδελφό μου γιατί η ζωή με έχει διδάξει ότι δεν πρέπει να αποκλείεις τίποτα, αλλά από τη σχέση μέχρι αυτό που έκανε η απόσταση είναι μεγάλη».

Ρεπορτάζ: Ράνια Καρατζαφέρη

Ροή Ειδήσεων