ΕΛΛΑΔΑ

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Γεμάτες ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό - Ξεπερνούν το 93%

Μπουλμπασάκος στο Newsbomb.gr: Γεμάτες ανεμβολίαστους οι ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό - Ξεπερνούν το 93%
INTIME

Το τελευταίο διάστημα ο Ευαγγελισμός δείχνει σημάδια «αποσυμπίεσης» - Μειώθηκαν οι κλίνες COVID – Το ποσοστό εμβολιασμένων-ανεμβoλίαστων που νοσηλεύονται – Τι λέει στο Newsbomb.gr, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος για την πίεση στο ΕΣΥ

Θετικά είναι τα σημάδια πορείας της πανδημίας, τουλάχιστον στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει στο Newsbomb.gr o διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γιώργος Μπουλμπασάκος παρατηρούνται σημάδια «αποσυμπίεσης» στο ΕΣΥ.

«Μέχρι στιγμής δεν δεχόμαστε ιδιαίτερα μεγάλη πίεση και για τον λόγο αυτό οι κλίνες covid μειώθηκαν στις 81 από 131. Και οι ΜΕΘ δεν έχουν γεμίσει. Από τα 32 κρεβάτια έχουμε ακόμα 4 κενά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουλμπασάκος.

Επιπλέον, ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» συμπλήρωσε ότι στις κλίνες covid το ποσοστό των ανεμβολίαστων ασθενών είναι στο 90% ενώ στις ΜΕΘ το ποσοστό ανεβαίνει στο 93%.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αποτύπωμα του ανοίγματος των σχολείων θα φανεί τις επόμενες 2 – 3 εβδομάδες.

Θετικότητα: Στο «κόκκινο» Κάρπαθος, Αργολίδα, Πέλλα

Οι περιοχές που δημιουργούν ανησυχία είναι η Ευρυτανία με θετικότητα 5%, η οποία εξάλλου βρίσκεται και σε καθεστώς mini lockdown από την προηγούμενη εβδομάδα, και η Κάρπαθος με 4,69%.

Άλλες περιοχές που είναι πάνω από το όριο συναγερμού είναι η Καβάλα (3,34%), η Αργολίδα (3,2%) και η Καστοριά (3,1%).Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες (15/9) είναι 2.422. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 37, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.311 θάνατοι.

Aπό την άλλη, πολλές περιοχές της χώρας μπορούν να χαρακτηριστούν ως «COVID free», καθώς παρουσιάζουν ποσοστά θετικότητας κάτω του 1%.

Αναλυτικά:

  • Ιθάκη 0%,
  • Θάσος 0,35%,
  • Φωκίδα 0,48%,
  • Κέα - Κύθνος 0,52%,
  • Άρτα 0,63%,
  • Άνδρος 0,68%,
  • Σάμος και Μήλος 0,79% (και οι δύο),
  • Κως 0,88%,
  • Εύβοια 0,93%
  • Μυτιλήνη 0,98%

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η δύναμη ψυχής «κόντρα» στην απουσία της κατηγορουμένης- Το παρασκήνιο της δίκης

Συνεπιμέλεια: Σε ισχύ από σήμερα ο νέος νόμος - Το «στοίχημα» και το αίτημα για κοινή γονική μέριμνα

The Bachelor: Αρραβωνιασμένη η «26χρονη» Αθηνά – Αυτή είναι η πραγματική της ηλικία